spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Marmaris’te hedef yarım milyon yerli turist

Seçtiklerimiz

Yılda 1,5 milyona yakın yabancı turistin ziyaret ettiği Marmaris’in pazardaki iç payının artırılması amaçlanıyor

– GETOB Başkanı Bülbüloğlu:

– "500 bin yerli turist hedefimize, 2017’ye kadar ulaşabiliriz"

– TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Özbozdağ:

– "Yüksek sezonda ne kadar iç pazara destek olursak, iç pazardaki seyahat acenteleri de o kadar ölü sezonlarda bize yardım edecektir"

Muğla’nın gözde turizm merkezlerinden Marmaris’te yarım milyon yerli turist sayısına ulaşılması hedefleniyor.

İlçede son yıllarda özellikle bayram tatillerinde yerli turist yoğunluğu oluşması, turizmcilerin gözünü iç pazara çevirmesini sağladı. Yılda 1,5 milyona yakın yabancı turistin ziyaret ettiği Marmaris’in, iç pazardaki payının da artırılması amaçlanıyor.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmaris’in iç pazardan yaklaşık 150 bin kişilik pay aldığını söyledi.

Türkiye’de her yıl 5 milyon kişinin ülke içinde seyahat ettiğini belirten Bülbüloğlu, Marmaris’in aldığı payı 500 bine çıkarmanın zor olmadığını vurguladı.

Bülbüloğlu, "Her şey iyi giderse ve gelen misafirleri de iyi ağırlayabilirsek hedefimize ulaşabiliriz" dedi.

Bu amaçla iç pazar projesi başlattıklarını ifade eden Bülbüloğlu, proje kapsamında Türkiye’nin birçok yerinden tur operatörleri ve acentelerin temsilcileri ile yaklaşık 100 gazeteciyi Marmaris’te ağırladıklarını kaydetti.

Misafirlere Marmaris’in görülmesi gereken yerlerini gezdirdiklerini anlatan Bülbüloğlu, birçoğu ilçeye ilk kez gelen konukların "Neden daha önceden gelmedik?" diye hayıflandığını aktardı.

Bülbüloğlu, "İnşallah gelen iç pazar müşterisini de böyle hayretler içinde bırakarak gönderebilirsek, 500 bin yerli turist hedefimize 2017’ye kadar ulaşabiliriz" diye konuştu.

– "Marmaris iç pazarda geç kaldı"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, Marmaris’in iç pazarda adım atmakta geç kaldığını söyledi.

Rus pazarındaki gerileme sürecinde Antalya’daki özellikle zincir otellerin yerli müşteriye yönlendiğine dikkati çeken Özbozdağ, "Antalya bu konuda bizden çok daha erken davrandı. Özellikle çocuklu ailelerle ilgili ürünleri bize göre çok daha iyi ve çeşitli" dedi.

"Yüksek sezonda ne kadar iç pazara destek olursak, iç pazardaki seyahat acenteleri de o kadar ölü sezonlarda bize yardım edecektir" değerlendirmesinde bulunan Özbozdağ, şunları kaydetti:

"Bizim iç pazar konusunda büyük olanaklarımız yok. İç pazara fazla yer ayıramıyoruz. Sadece bayramlarda bizim dışımızdaki turizm merkezleri dolduktan sonra, Marmaris’te boş yer kalırsa o zaman yerli turistleri değerlendirebiliyoruz. İç turizmde İspanya’yı örnek almalıyız. İspanya’da yataklar pazarlanırken bunun yüzde 25’i İspanyol vatandaşları için ayarlanıyor. Bu kadar olsun istemiyorum ama en az yüzde 10’luk pay ayırmak zorundayız iç pazara. İç pazar konusunda ufkumuzu açarsak, yaz kış daha fazla uçak gelecektir."

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika