spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Manisa’da Yürekleri Ağıza Getiren Gösteri

Seçtiklerimiz

Manisa semalarında öğle saatlerinde prova uçuşu yapan Solo Türk F-16 savaş uçağının gösterisi, bazı vatandaşları korkuttu. Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi Solo Türk 475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Salı günü (yarın) saat 19.00’da Cumhuriyet meydanında gösteri uçuşu gerçekleştirecek.

Gösteri uçuşundan önce prova niteliğinde Manisa semalarında uçan Solo Türk uçağı, Manisalıların ilgi odağı olurken, provadan haberi olmayan bazı vatandaşlar korku dolu anlar geçirdi. İlk kez böyle bir durumla karşı karşıya kalan Manisalılar, uçağın Mesir Festivali nedeniyle prova yaptıklarını duyunca rahat nefes aldı. Prova sırasında yaptığı manevralarla izleyenleri kendisine hayran bırakan Solo Türk, heyecan dolu anlar yaşattı.

Yapılan prova sonrası Manisalı vatandaşlar Solo Türk’ün yer ekibiyle fotoğraf çektirdi. Gösteri hakkında açıklama yapan Solo Türk Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Üsteğmen Emrah Bayri, şöyle konuştu: “Yarın akşam saat 19.00’da yine burada Cumhuriyet meydanında Demet Akalın konseri öncesi bir gösteri uçuşumuz olacak.

Yerden 30 metre yükseklikte 5 kilometreye dik tırmanacağız. 20 farklı manevramız olacak. Manevra sırasında saatteki hızımız 200 kilometre ile bin 200 kilometre arası değişecek. Bunlar tabii ki F16’nın limitleri değil, sizlerin sadece emniyetli bir şekilde izleyebilmeniz için hava kuvvetlerimizin dünya standartları tarafından konulan kurallara uyması sonucunda elde ettiğimiz veri. Manisa’da ilk defa gösteri yapıyoruz.

O yüzden çok mutluyuz. 475’inci Mesir Festivali kapsamında buradayız. Yine 23 Nisan’da Soma’da bir gösteri uçuşumuz olacak. Tüm Manisalılara şimdiden bir armağan olsun. Ben de bir Manisalıyım. O yüzden memleketimde Solo Türk’ü görüyor olmaktan dolayı çok mutluyum. Solo Türk pilotları oldukça tecrübeli.

O yüzden hiç kimsenin korkmasına gerçekten gerek yok. Bu konuda Türk Hava Kuvvetleri’nin 104 yıllık tecrübesinden güç alıyor ve geleceğe güvenle kanatlanıyoruz.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika