spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Malezya’ya bir şok da hackerlardan

Seçtiklerimiz

8 Mart 2014’te kaybolan Malezya Havayolları uçağının aradan 9 ay geçmesine rağmen hala bulunamamış olması şirkete büyük prestij kaybı yaşatmıştı. Bu olay sonrası Malezya Havayolları’na tepki yağarken, yönetim ise bu soruna çözüm bulamamıştı.

Bu olaydan aylar sonra ise yine aynı havayollarına ait bir yolcu uçağı füze ile vurularak düşürülmüştü. Uçağın içerisindeki 280’i yolcu, 15’i mürettebat, toplamda 295 kişi hayatını kaybetmişti.

 

WEB SİTESİNİ HACKLEDİLER!

Malezya Havayolları’nın web sitesi geçtiğimiz günlerde hacklendi. Kendilerini “Lizard Squad – Official Cyber Caliphate” olarak tanıtan hack grubu, şirketin resmi internet sitesini hackleyerek açılış sayfasına smokin giyip şapka takan bir kertenkele görseli koydular. Ayrıca arka fonda da bir rap şarkısı çalıyor.

 

“404-ARADIĞINIZ UÇAK BULUNAMADI”

Açılış sayfasına koydukları görsel ile herkesi şaşkına çeviren hackerlar, ayrıca ince bir mesaj verdi. Verdikleri mesajda “404 – Plane not found” yani “404 – Aradığınız uçak bulunamadı” yazan hackerlar, aylardır kayıp uçağı bulamayan Malezya Havayolları’na göndermede bulundu.

İnternet sitesine girmeye çalışıp da bu görüntüyle karşılaşanlar büyük şok yaşarken, konuyla ilgili havayolları yetkililerine ulaşmaya çalışan Reuters muhabirleri ise çağrılarına yanıt alamadı.

Olayla ilgili açıklama yapılıp yapılmayacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika