spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Malatya’da 2 Askeri Uçak Düştü

Seçtiklerimiz

Malatya 7’nci Ana Jet Üssü’nden keşif uçuşu yapmak üzere havalanan 2 RF-4E tipi (Fantom) keşif uçağı Akçadağ ilçesi Ekinciler mevkii’nde düştü. Kazada uçaklardaki 4 pilot şehit oldu.

 

Malatya’da konuşlu 7’inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için akşam saat 18.07’de kalkan 2 RF-4E keşif uçağı ile saat 19.05’te irtibat kesilince uçaklar radarda kayboldu. Kısa süre sonra uçakların Akçadağ ilçesi Ekinciler mevkiinde düştüğü belirlendi. Kaza üzerine bölgeye Malatya, Diyarbakır ve Elazığ’dan AFAD ekipleri ile itfaiye ve ambulanslar sevk edildi. Jandarma ve AFAD ekiplerinin yaptığı aramalarda uçakların enkazının Ekinciler mevkiinde tepe bölgede bulundu. Arazi taraması sırasında 4 pilotun cenazesine ulaşıldı.
 
ŞEHİT PİLOTLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Düşen RF-4E tipi uçaklarda şehit düşen pilotların isimleri belli oldu. Kazada Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Salih Atalay ile rütbeleri öğrenilemeyen Zeynel Özbahçeçi ve Onur Özkaya isimli subaylar şehit oldu.  
 
GENELKURMAY: SAAT 19.05’TE RADAR İRTİBATI KESİLDİ
Genelkurmay Başkanlığı Malatya’da düşen RF-4E uçakları ile ilgili açıklama yaptı.  İnternet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi: ‘Bu akşam 18.07’de Malatya’da konuşlu 7’inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki RF-4E Keşif Uçağı ile saat 19.05’te radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 20.45’te iki uçağımızın da enkazına ulaşılmış ve maalesef dört kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman pilot arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet kederli aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz.’ 
 
 
2. UÇAK DA BULUNDU, ŞEHİT SAYISI 4 OLDU
İlk uçağın ardından İkinci uçağın enkazına da ulaşıldı. Şehit sayısı 4’e yükseldi. 
 
BÖLGEDE YOĞUN SİS VAR
Yoğun sis olan bölgede uçakların enkazının bulunduğu öğrenildi.  Araçların gidemediği alana bir süre yürüyerek ulaşan ekiplerin bölgedeki  çalışmalarını sürdürüyor. 
 
 
İKİ UÇAK HAVADA ÇARPIŞTI İDDİASI
İHA’nın haberine göre ise askeri uçaklar havada çarpıştı.  
 
İÇİŞLERİ BAKANI ALA: 4 PİLOTUMUZ ŞEHİT OLDU
İçişleri Bakanı Efkan Ala yaptığı son açıklamada 2 uçağın enkazına ulaşıldığını belirterek "Maalesef 4 pilotumuz şehit oldu" dedi
 
 
İLK BAŞTA ÇELİŞKİLİ BİLGİLER GELDİ
Olay sonrası çelişkili bilgiler geldi. Ajanslara ilk olarak bir F4’le bağlantının kesildiği haberi düşmüştü. DHA’nın haberinde bir askeri helikopterin düştüğü duyurulmuştu. Ancak bu bilginin doğru olmadığı ortaya çıktı.
 
MALATYA VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI
Kısa bir süre sonra Malatya Valisi Süleyman Kamçı,  2 askeri uçakla keşif uçuşu sırasında irtibat kesildiğini söyledi.
 
Malatya Valisi Süleyman Kamçı, iki askeri uçağın  düşmesinin ardından enkaz bölgesi yakınlarındaki İkinciler Mahallesi’ne geldi.
 
    Akçadağ ilçesine bağlı İkinciler Mahallesi’ne gelen Vali Kamçı,  yetkililerden bilgi aldı. Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, İl Afet ve Acil Durum  Müdürlüğü görevlileri, 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, bölgede  çalışmalarını sürdürüyor. Mahalle çıkışına şerit çeken jandarma ekipleri, enkaz  bölgesine geçişe izin vermiyor.
 
    İkinciler Mahallesi sakinlerinden İsmail Karaca, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, saat 19.30 sıralarında mahalle yakınlarında ışık gördüğünü  belirterek, "Köy komple aydınlandı. Muhtara ve karakol komutanına telefon ettim.  Yarım saat-1 saat içerisinde ben de buraya geldim" diye konuştu.
 
    Mahallenin eski muhtarı Hasan Aktaş ise "Ses duyduk, patlama  zannettik. Sonradan uçak düştüğü haberini aldık" dedi.
 
AFAD: 2 F4’LE İRTİBAT KESİLDİ
AFAD’ın twitter hesabından yapılan ilk açıklamada 2 F-16 ile irtibatın kesildiği duyurulmuştu. Ancak AFAD açıklamayı revize etti. AFAD’ın twitter hesabından yapılan son açıklamaya göre Malatya 7. Jet Anaüssü’nden havalanan 2 F4 ile irtibat kesildi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 4 şehitle ilgili taziye mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’daki uçak kazasında 4 pilotun şehit olması sonrası taziye mesajı yayımladı. Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

"Malatya 7. Ana Jet Üssü’nden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E keşif uçağının düşmesi sonucu 4 pilotumuzun şehit oludğunu büyük bir teessürle öğrendim.

 

Bu acı haber, milletçe hepimizi derinden üzmüştür. Görevlerini ifa ettikleri sırada hayatlarını kaybetmiş olan kahraman pilotlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

 

Merhum şehitlerimizin kederli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum."
 
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika