spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Makedonya Başbakanı, Kar Ve Tipiye Maruz Kaldı

Seçtiklerimiz

Gruevski’yi taşıyan uçak, kar ve tipi nedeniyle yaklaşık yarım saat Konya semalarında tur attından sonra havaalanına inebildi.

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, bugün Kayseri’den sonra Konya’ya geldi. Özel uçakla akşam saatlerinde kente gelen Gruevski hava muhalefetine takıldı. Konuk başbakanı taşıyan uçak kar ve tipi nedeniyle yaklaşık yarım saat Konya semalarında tur attıktan sonra havaalanına inebildi. Gruevski, daha sonra Rixos Otel’de düzenlenen Türkiye Makedonya Çalışma Yemeği’ne katıldı. Burada işadamlarıyla biraya gelen Gruevski, Makedonya’nın cazip bir yatırım merkezi olduğunu söyledi. Ülkesinde düşük vergi oranı uygulandığını hatırlatan Gruevski, şunları söyledi:

”En önemli vergi indirimi gelir vergisidir. Biliyorsunuz her yıl bir vergi dilimi çalışması yapılıyor. Makedonya’daki şirketler ve faal yabancı şirketler bu imkanlardan yararlandılar. Yabancı yatırımcılar vergi siyasetinden memnunlar. Çünkü gelir vergisi şu anda Makedonya’da sıfır. Makedonya’da bürokrasinin azaltılması için çalışmalar başlatıldı. Gereksiz bürokrasiyi ortadan kaldırmak için elimizden geleni yaptık. Ucuz hizmet vermek için çalıştık. Makedonya’ya daha fazla yabancı yatırımcının gelmesi için bütün olanakları yarattık. Biz yabancı yatırımcılara ‘Sizi engelleyen şeyler nelerdir?’ diye sorduk ve elimizden gelen yardımı yapmaya çalıştık. Bütün bunun sonunda Makedonya Cumhuriyeti iş imkanlarını daha yüksek seviyeye getirmeye başardı.”

Konya’da kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini söyleyen Başbakan Gruevski, ”Kendimizi dostlar arasında gibi hissediyoruz. Makedonya’da Türkler her zaman hoş karşılanır. Türkler kendi kardeşimiz gibi karşılanır. Her Türk iş adamı Makedonya’da kendini evinde gibi hissettiğini söylüyor. Sizleri Makedonya’ya davet etmek istiyorum. İş kurma olanaklarını kendi gözlerinizle görün. Sizden önce gelen Türk iş adamları ile görüşün ve fikir telakkisinde bulunun. Makedonya’da iş yapmak isteyen her kimse buyursun gelsin. Bizim kapımız, hükümetimizin kapısı, bakanlarımızın kapısı, benim kapım açık. Sizi bekliyoruz. Bu akşam ben burada bunun için bulunuyorum. Makedonya Türkiye’den gelen yatırımlara açıktır. Her zaman sizi bekliyoruz” diye konuştu.

Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir de Türkçe yaptığı konuşmasında, Makedonya’yı ilk tanıyan devletin kardeş, dost ülke Türkiye olduğunu hatırlattı.

Geceyi Konya’da geçirecek olan Gruevski’nin yarın sabah saatlerinde Gaziantep’e hareket edeceği belirtildi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika