spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Macaristan ile THY arasında işbirliği

Seçtiklerimiz

Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, özel davet üzerine THY’nin Macaristan Genel Müdürü Levend Arısoy ve beraberindeki THY heyeti ile Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. İki heyet arasında yapılan görüşmede, kültür, sanat, spor, işadamları için yatırım ve iş imkanları ile konferans alanında tanıtıcı faaliyetler düzenlenmesi gibi konular ele alındı.
 
Toplantıda konuşan THY’nin Macaristan Genel Müdürü Levend Arısoy, THY’nin misyonunun kültür ve tanıtım olmadığını, asıl faaliyet alanlarının ticaret ve kar elde etmek olduğunu vurgularken, her iki ülkenin kültürünü, gastronomisini tanıtmanın Türkiye’den Macaristan’a, Macaristan’dan Türkiye’ye seyahatleri artıracağını ve dolayısıyla bu faaliyetlerin asıl amaçlarına hizmet edeceğinin altını çizdi.
 
Bu kapsamda her iki ülkeden gelecek gruplara sponsorluk konusunun bu gözle değerlendirileceğini söyleyen Arısoy, ”İki kardeş ülke halkları arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi için böyle bir karar aldık. Sadece kültür alanında değil, bundan böyle işadamlarının ve turistlerin de karşılıklı olarak Türkiye ve Macaristan’a gitmesi için destek vereceğiz” diye konuştu.
 
Toplantıya THY adına Levend Arısoy, THY Orta Avrupa Pazarlama ve Satış Uzmanı Mustafa Marangoz ve THY Harbiye ofisi Pazarlama ve Satış Uzmanı Muhammet Ensar Karabulut, Macaristan adına ise Başkonsolos Gabor Kiss, Konsolos Monika Horvath ve Macaristan’ın Türkiye Ticaret Müşaviri Mihaly Galosfai katıldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika