spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Lufthansa hızlı korovanirüs testi yapacak

Seçtiklerimiz

Alman ulusal hava yolu şirketi, yapıldığı yerde işlem görebilen ve sonuç alması da normalde sadece 15 dakika süren antijen testlerini kullanmak istiyor.
 
Bu, hava yolu şirketlerinin şu ana kadar tercih ettiği ve laboratuvarda işlenmesi birkaç saat süren Polimeraz Zincir Reaksiyonu (PCR) sürüntü testlerinden çok daha hızlı sonuç sağlıyor.
 
Lufthansa Grup’un yer hizmetleri, ürün yönetimi ve dijital hizmetler müdürü Bjoern Becker, “Abbott ya da Roche gibi şirketlerin bu testleri pazara sunduğunu biliyorsunuz ve biz de kesinlikle ilgileniyoruz” dedi.
 
Becker, Abbott’un kredi kartı boyutundaki ve sadece 5 dolar (yaklaşık 38 TL) maliyete sahip olan tek kullanımlık BinaxNOW antijen testi gibi küçük ve hızlı kullanılabilen testlerden  şöyle bahsediyordu.
 
“Önümüzdeki birkaç hafta içinde, ekim ayında yeni ürünler için onlara başvurduğumuzu göreceksiniz.Sıradaki hamle kesinlikle bu.”
 
Becker, hava yolları grubunun sınırlı test tedariki nedeniyle hizmeti başlangıçta yalnızca first ve business class yolcularına sunmayı düşündüğünü de sözlerine ekledi.
 
Lufthansa, hava yolu şirketinin iki önemli pazarı olan ABD ve Kanada’da test merkezleri açmayı da tartışıyor.
 
Lufthansa sözcüsü The Independent’a şunları söyledi:
 
“Seyahat kısıtlamaları ekonomi için büyük bir engel. Bu nedenle, seyahat kısıtlamalarını ayarlayacak çerçevenin koşullarının tanımlanması ve hem sağlığın korunmasına hem de sınırlar arası ekonomik ve de şahsi alışverişe müsaade eden düzenlemelerin getirilmesi gerekli.
 
Bu bağlamda, giriş yasaklarında çift taraflı istisnalara izin vermek için yola çıkmadan önce yapılacak bağlayıcı negatif Kovid-19 testleri, prensipte uygulanan sağlık koruma önlemlerine ek bir unsur olabilir.
 
Müşterilerimiz ve kendimiz için hızlı testlerin kullanımında ve koronayı önleme tedbirleri kapsamındaki seyahatlerde deneyim kazanmak için ABD’deki ortaklarla transatlantik deneme rotaları üzerinde çalışıyoruz.
 
Korona testlerinin gelişimi hakkında haberdar olmaya devam etmek için çeşitli ilaç şirketleriyle sürekli iletişim halindeyiz. Gelecek haftalarda hızlı test diye adlandırılan bu şeylerden parti parti satın almayı ve bunları müşterilerimize sunmayı planlıyoruz. Korona testi, pandemiyi kontrol altında tutmanın en iyi yolu olmaya devam ediyor.”.
 
Antijen testleri PCR’den biraz daha farklı çalışıyor. Her ikisi de tanısal testler olsa da PCR virüsün genetik materyalini, antijen testleriyse virüsün yüzeyindeki belirli proteinleri tespit ediyor.
 
ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) göre pozitif sonuçlar söz konusu olduğunda antijen testleri “çoğu zaman yüksek doğruluğa” sahip olsalar da “negatif sonuçların bir moleküler testle doğrulanması gerekebiliyor.”
 
FDA, antijen testlerinin “koronavirüsün aktif şekilde bulaşmasını kesin olarak ortadan kaldıramayacağını” da ekliyor:
 
“Moleküler testlere kıyasla antijen testlerinin aktif bir koronavirüs enfeksiyonunu gözden kaçırma olasılığı daha yüksek.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika