spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Lübnanlıların aileleri THY önünde eylem yaptı

Seçtiklerimiz

Suriye’de kaçırılan 9 Lübnanlının aileleri ve yakınları, Beyrut şehir merkezinde bulunan Türk Hava Yolları Ofisi’nin giriş kapısına kırmızı mühür vurarak personelin işe girişini engelledi.
 
THY ofisinin ana kapısı önüne gelen kaçırılan ailelerin yakınları, sevdiklerinin serbest bırakılması için daha önce yılbaşından itibaren Lübnan’da bulunan Türk şirketlerine yönelik eylemlerine başlayacaklarını belirtmişti.
 
Gösteri nedeniyle Beyrut şehir merkezinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. Göstericiler, binanın ikinci katında bulunan THY ofisinin girişine çıkarak, ana kapıya içeri girilmesini engellemek için kırmızı mühür yapıştırdı.
 
Aileler, burada yaptıkları açıklamada, Suriye’de kaçırılan 11 kişiden ikisinin serbest bırakıldığını, ancak 9 kişinin hala serbest bırakılmadığını belirterek, Türkiye’nin kaçıran kişi ya da kişilere baskı yapmasını istediklerini söyledi.
 
Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil ise bir Lübnan radyosuna açıklama yaparak, Türkiye’nin ailelerin durumunu anlamasını istediklerini ve rehinelerin serbest bırakılması için yardımlarını sürdürmesini istediklerini söyledi.
 
Lübnan’dan İran’a dini ziyarete giden 11 Lübnanlı, 22 Mayıs tarihinde Suriye’nin Azzaz kenti yakınlarında bilinmeyen kişilerce kaçırılmıştı. Daha sonra bunlardan ikisi serbest kalırken, 9 kişinin daha kaçıranların elinde olduğu belirtiliyor.
 
Kaçırılan ailelerin yakınları, yılbaşı öncesi Cumhurbaşkanlığı binasına giden yol üzerinde toplanarak, yakınlarının bir an önce serbest bırakılmaması halinde, Lübnan’da bulunan Türk şirketlerine yönelik barışçı eylemlerini artıracaklarını açıklamıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika