spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Lise öğrencileri İGA ile hayallerine uçacak

Seçtiklerimiz

İGA – İstanbul Yeni Havalimanı ana sponsorluğunda düzenlenen ‘İstanbul Liseler Arası Model Uçak Yarışması’nın ön elemesi tamamlandı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) yapılacak eğitimlere hak kazanan 31 öğrenci 24 Nisan’da ilk derse girdi.
 
 
İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşaat ve işletmesini üstlenen İGA Havalimanları, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İTÜ ile beraber ‘İstanbul Liseler Arası Model Uçak Yarışması’nın ilk aşamasını tamamladı. İstanbul genelindeki tüm resmi ve özel okullarda öğrenim gören lise öğrencilerinin katıldığı yarışmada, 31 öğrenci eğitimlere katılmaya hak kazandı.
 
 
Derslerin başladığı gün öğrencilerle bir araya gelen İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu “İstanbul’da 2018 yılının ilk çeyreğinde yeni bir havalimanı açılacak ve bu havalimanı Cumhuriyet tarihimizin en büyük projesi olacak. Biz de İGA olarak bu havalimanının inşaatını tamamlayarak, 25 yıllığına işletmesini üstleneceğiz. Bu süreç içinde havacılık sektörümüze katma değer sağlayacak çalışmalara imza atmayı planlıyoruz. Gençlerimizin katılımı ile düzenlediğimiz Model Uçak Yarışması da bu misyonumuzun bir parçası. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz yarışmamızı, önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirecek ve birçok gencin hayallerini gerçekleştirme fırsatı sunacağız.” dedi.
 
 
İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özkol ise İGA ile böylesine özel bir projede yer aldıkları için duydukları memnuniyeti dile getirerek, öğrencilere başarılar diledi.
 
 
Ödül Töreni 5 Haziran’da
 
Seçilen 31 öğrenci, beş gruba bölünerek Nisan ve Mayıs aylarında İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleştirilecek eğitimlere katılacak ve model uçaklarını tasarlayacak. İnsansız hava araçları konusunda uzman İTÜ’lü öğretim üyeleri ve mühendisler tarafından verilecek teorik eğitimler, devamında grup çalışmaları ile desteklenecek. Bir model uçağın adım adım tasarlanacağı ve üretileceği bu program sonunda öğrenciler yeniden jürinin değerlendirmesine tabi olacak. 5 Haziran’da İTÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilecek yarışma finalinde öğrenciler yaptıkları model uçakları jüri üyeleri önünde uçuracak. Başarı gösteren ilk üç grup belirlenerek ödülleri takdim edilecek.
 
Ödüle hak kazanan tüm öğrenciler İstanbul Yeni Havalimanı proje sahasını helikopterle gezme ve bu projede staj yapma şansı elde edecekler.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika