spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Kuzey Kutbu’nda kaybolan Rus pilot sağ bulundu

Seçtiklerimiz

Robinson R 22 tipi tek kişilik helikopteriyle Kanada’nın Iqualit kentinden Cuma günü havalandıktan sonra kaybolan Rus pilot Sergey Ananov kurtarıldı. Merkezi Nova Scotia eyaletinin başkenti Halifax’taki Kanada Silahlı Kuvvetleri Ortak Kurtarma Koordinasyon Merkezinden yapılan açıklamada, Sergey Ananov’un elinde kalan ve ateşlediği son işaret fişeğinin, Davis Boğazı’nda 3 gündür arama-tarama uçuşları yapan ekiplerce görüldüğü kaydedildi.

Tuğamiral John Newton, helikopterin henüz bilinmeyen bir nedenle düştüğünü, pilot Ananov’un kutup ayılarından korunmak için bir icebergde saklandığı için görülemediğini duyurdu.

Newton, Rus pilotun bu tür durumlar için aldığı eğitimin hayatta kalmasında etkili olduğunu ve sağlık durumunda sorun bulunmadığını söyledi.

– Rusya Büyükelçiliği teşekkür etti

Ottawa’daki Rusya Büyükelçiliği Sözcüsü Kirill Kalinin yaptığı açıklamada, "Sergey Ananov’un bulunması için Kanada Ordusu ve Ulaştırma Bakanlığı ekiplerinin çabalarına teşekkür ederiz" dedi.

Rusya Büyükelçiliğinin Twitter hesabından da, "Teşekkürler Kanada, teşekkürler Kanada Ordusu, teşekkürler Ulaştırma Bakanlığı" paylaşımları yapıldı.

Rus pilot Sergey Ananov, 13 Haziran’da ayrıldığı Rusya’dan Kanada’nın Iqualit kentine gelmiş ve buradan da Grönland’da bitirmek üzere 800 kilometrelik Kuzey Kutup Dairesi turu için yola çıkmıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika