spot_img
spot_imgspot_img
7.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Kuzey Irak’taki PKK hedefleri vuruluyor!

Seçtiklerimiz

Kuzey Irak’taki PKK ve Suriye’deki IŞİD varlığına karşı cumartesi günü hava harekatı başlatan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), operasyonlarını bugün de sürdürdü.

 

Bu çerçevede, Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü’den 15’in üzerinde savaş uçağı havalandı. Saat 21.30 ile 22.00 arasında havalanan uçakların ağır bombardıman yüklü olduğu öğrenildi. Uçakların Kuzey Irak’taki PKK kamplarını vurduğu öğrenildi.

 

Hareketta, önceden tespit edilen tamamı sınır dışındaki hedefler vuruluyor. Lazer güdümlü bombalarla sığınaklar, kamplar ve silah mevzileri hedef alınıyor.

 

Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

Yerel kaynaklar verdiği bilgilere göre; Kandil başta olmak üzere PKK’nın sınıra yakın neredeyse tüm kampları bombardıman altında. Bugüne kadarki en kapsamlı hava harekatı düzenleniyor.

 

DİYARBAKIR VE ÇUKURCA’DA HAVA HAREKTLİLİĞİ

 

DHA’nın geçtiği habere göre, Diyarbakır’da saat 21.00’dan itibaren hava hareketliliği başladı. Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nden kalkan 8 F-16 savaş uçağının Irak sınırına mı, Suriye sınırına mı gittiği öğrenilemedi. Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde akşam saatlerinde uçak hareketliliği yaşandı. Irak sınırında bulunan Çukurca ilçesindeki uçak hareketliliği saat 22.00’de başladı. Uçakların Hakkari yönünden gelip Çukurca’nın Haskel Dağları ve Hakantepe Bölgesi’nden geçerek Irak’a istikametine yöneldikleri gözlendi. Uçak sesleri Çukurca ilçe merkezinde de yoğun olarak duyuldu. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika