spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Kuveyt Havalimanı’nın yapımı robotlarla hızlanıyor

Seçtiklerimiz

Ağırlıklı olarak inşaat sektörüne yönelik robotlu otomasyon projeleri gerçekleştiren AVENCO Robotik ve Otomasyon, Limak İnşaat’ın ihalesini kazanıp yapımını sürdürdüğü Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası projesinde 10 adet robot ile çözüm sundu. 
 
Havalimanında iki farklı proje gerçekleştirdiklerini kaydeden AVENCO Robotik ve Otomasyon Kurucusu Berkay Doğan, projelere ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Termal sprey kaplama dediğimiz yüzey kaplama uygulamamız ve yüzey kumlama uygulamamız.

Kaplama uygulaması 165 bin farklı parçanın tek bir programla işlenmesini kapsıyor. Böyle bir parametrik program yazdık. Bu program barkod okuyucudan gelen ürün bilgisine göre 165 bin farklı parçaya aynı işi yapabiliyor. Bu proje bizi farklılaştırarak projeyi almamızı sağladı.

Şuan kurulum aşamasında olduğumuz işin ikinci ayağı başladı. Yani kumlama projemiz. Bu projemiz, havalimanının tavanını oluşturan blokların kumlanmasını içeriyor. Birbirinden farklı geometriler var. Bir tanımlama sistemimiz var. Geometriyi üç boyutlu tanımlıyoruz.

Ortam şartlarının tozlu vb. olmasından dolayı kamera kullanmıyoruz. Bu nedenle geliştirdiğimiz bir yöntemle parçayı tanımlıyoruz ve ardından aynı yüzeyde aynı dokuyu sağlayıp işlemi tamamlıyoruz.

İHRACAT ODAKLI BÜYÜYOR


Yurt dışında çalışmalar gerçekleştiren, Afrika’dan Ortadoğu’ya G. Amerika’dan Avustralya’ya ve Avrupa’nın birçok ülkesine kadar gerek sistemler devreye alan gerek firmalara destek hizmetleri sunan AVENCO, ihracatını artırarak Türkiye’ye artan oranda katma değer sağlamaya devam etmeyi planlıyor. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika