spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Kutso Başkanı Nafi Güral: Yatırımcı istiyorsak…

Seçtiklerimiz

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (KUTSO) Nafi Güral, Anadolu’ya yatırım yapmak isteyen girişimcilerin en önemli kriterlerinin hava ulaşımı olduğunu kaydetti.

Güral, yaptığı açıklamada,

Zafer Bölgesel Havalimanı’nın faaliyete geçtiğini anımsatarak, "Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerimizin yatırımcı akınına uğramasını istiyorsak havalimanını geliştirmek zorundayuz" dedi.

Fırsatların değerlendirilmesini isteyen Güral, "İstanbul-Gebze arasındaki sanayi kuruluşlarının bölge dışına çıkarılmaları çalışmaları başladı. Başka merkezlere taşınmaları için tebligatlar yapılmaya başladı. Bu firmalar yer ararken zafer cazibe merkezinin tercih edilmesi için, havaalanının işlerliği önemli bir faktör.Sadece Marmara Bölgesi’nden gelecek yatırımcı değil, aynı zamanda Avrupa’dan gelecek yatırımcı için de, zafer cazibe merkezinin akla gelmesi için hava ulaşımı olmazsa olmaz mecburiyet. Avrupa neden Türkiye’yi tercih edecek? Açıklamaya çalışalım.

Avrupa’da ekonomi kötü biliniyor. Aslına bakarsanız Avrupa’nın ilk 7-8 ülkesine bakıldığında çok para var,

lakin paranın yüzde 80 kadarı, 60 yaş üstü insanlarda. Bunların çocukları, babalarının işlerini sürdürmek değil, alıştırıldıkları bohem hayatı sürdürmeyi tercih ediyorlar, bu nedenle babalarının işlerinde çalışmıyorlar. Buralardaki paraları ve teknolojileri kendi ülkelerinde kullanamadıkları için, Avrupa dışında adres arıyorlar. Önce Çin fırsatını değerlendirdiler, ama birçok sebeplerden dolayı memnun olmadılar ve ayrılmaya başladılar. Şimdi yeni adresler arıyorlar. Akıllarına ilk gelen ülke Türkiye. Son yıllarda yağmur gibi akan yabancı sermayenin gelişi bundandır. Şimdi bu yabancı sermayenin zafer cazibe merkezini tercih etmesi için aktif havaalanı çok önemlidir,. Tabii ki sadece havaalanı yetmez.Yabancı yatırımcının gelmesini sağlamak için Zafer Kalkınma Ajansı’nın yoğun çalışma yapması gerekmektedir. THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile Başkan Vekili Prof.Dr. Cemal Şanlı bölgemize geldi. Doluluk oranında yüzde 60 sınırının aşılmasının iyi bir işaret olduğunu, ama haftada dört gün tek sefer ile, bölge ihtiyacının karşılanamayacağını, mevcut uçuşların tam kapasiteye ulaşması halinde, haftanın her günü sabah akşam iki uçak ile sefer yapılacağını, Pegasus ile birlikte diğer hava yollarının da ilgi duyabileceğini ifade ettiler. Zafer cazibe merkezinde bulunan dinamikler ortaklaşa gayretleri ile mevcut THY uçuşlarının tam kapasiteye ulaşmasını, devamında her gün sadece THY olarak iki uçak hedefinin yakalanmasını, özel hava yollarının özendirilmesini, bu sayede bölgenin cazibesinin artırılmasını, Zafer Kalkınma Ajansı’nın da harekete geçirilerek, gündemindeki Zafer cazibe merkezi projesinin ivedilikle hayata geçirilmesi anlamında desteklenmesi asli görevlerimiz arasında bulunmaktadır. Samsun Havaalanı Samsun, Sinop, Ordu illerine hizmet veriyor, THY, Pegasus, Sun Expres, Onur hava yolları her gün karşılıklı 11 sefer yapıyor. Umarım yakın gelecekte Zafer Cazibe Merkezi de bu sayede uçak seferlerine kavuşur" diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika