spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Küba’da uçak kazasında sadece 3 kişi kurtuldu

Seçtiklerimiz

29 yıldır böylesi görülmemişti. Küba son dönemdeki en büyük uçak kazasının şokunda. Boeing 737-201 tipi yolcu uçağı başkent Havana’dan havalandı. Hedef, Küba’nın bir diğer şehri olan Holguin kentine gitmekti. Ancak 104 yolcu ile 9 kişilik mürettebat taşıyan uçak, Jose Marti Uluslararası Havalimanı’ndan kalktıktan kısa bir süre sonra düştü.
 
Haberi alan itfaiye ekipleri Havana’nın 20 kilometre güneyinde bir tarlaya düşen uçağın enkazına ulaştı. Kaza yerine çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi de sevkedildi. Manzara korkunçtu.

Uçaktan sadece 4 kişi sağ çıkarılabildi. Onlardan biri de hastaneye götürülürken yaşamını yitirdi. Kazada ölenlerin çoğu Küba vatandaşı. Meksikalı mürettebat ve Arjantinli yolcular da hayatını kaybedenler arasında.Kazanın nedeni henüz belli değil. Görgü tanıkları uçağın düşmeden önce alev topuna döndüğünü öne sürüyor. MeksiKaza nedeniyle Küba’da 2 günlük yas ilan edildi. 

 
Facia, ülkede son 29 yılda yaşanan en ölümlü uçak kazası. 1989’da Rus yapımı uçak Havana yakınlarında düşmüş, kazada uçaktaki 126 kişinin yanı sıra yerde de 24 kişi hayatını kaybetmişti.
 
Küba gibi ABD’nin yaptırımı altındaki ülkelerde yaşlanan uçak filoları yenilenemediğinden çok sayıda can alan uçak kazaları meydana gelebiliyor. Son kazada da Küba havayolları Cubana’nın Meksika havayollarından kiraladığı uçak 40 yıllıktı.
 
Küba’da can kaybının en yüksek olduğu son kaza 2010’daydı. Santiago-Havana seferini yapan bir yolcu uçağının düşmesi sonucu 68 kişi yaşamını yitirmişti.kalı yetkililer de kalkışta bir sorun yaşandığını ve uçağın yere çakıldığı görüşünde.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika