spot_img
spot_imgspot_img
18.1 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Korsan HAVAŞ vatandaşa ‘son kazığını’ çaktı

Seçtiklerimiz

HAVAŞ şimdi de yolcu aldığı durağa kazık çakarak adeta vatandaşa ‘son kazığını’ attı.

Atatürk Havalimanı’nda yasal bir dayanağı olmamasına rağmen yıllardır şehir içi ulaşımı sağlayan, ancak geçtiğimiz günlerde mahkeme kararı ile seferleri durdurulan HAVAŞ, faaliyetlerinin durdurulmasının ardından yolcularını aldığı alana kazık çaktı. Her fırsatta en iyi hizmet verdiklerini iddia eden HAVAŞ yetkililerinin, bu şekilde vatandaşa nasıl bir hizmet sunmaya çalıştıkları merak konusu oldu.

YOLCULARDAN BÜYÜK TEPKİ

HAVAŞ’ın çirkin uygulamasından sonra yolcuları şehir merkezine ulaştırmak için havalimanına giden HAVATAŞ araçları durağa yanaşamıyor. Bunun faturasını da kışın en soğuk günlerini yaşadığımız şu günlerde metrelerce yürümek zorunda kalan vatandaşlar ödüyor. Dünyada eşi benzeri görülmeyen HAVAŞ’ın çirkin uygulamasına yolcular da büyük tepki gösteriyor.

Vatandaşlar, mahkeme kararı ile faaliyeti durdurulan HAVAŞ kazıklarının hizmet kalitesi açısından havalimanından bir an önce kaldırılmasını bekliyor. Günaydın Turizm ve Havataş Yönetim Kurulu Üyesi Emir Günaydın da konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Zaten bu zamana kadar korsan taşımacılık yapıyordu.

Bu uygulama ile vatandaşın kamu hizmetinden yararlanmasına karşı bir durumdur. Bundan aldığı cesaretle mevcut çalışanlara ve vatandaşa eziyet etmeye devam ediyor. Türkiye’de turizmden çok şey beklendiği noktada turistler geliyor fakat ulaşım araçlarını göremediği için turistleri taksilere yönlendirmeye çalışıyor. Devlet Hava Meydanları da buna alet oluyor. Kira bedeli de hukuki değil. Hukuka uygun değil. Devlet Hava Meydanları ile yaptığı anlaşmada da hukuksuzluk var. Bu incelendiği zaman ortaya çıkacaktır."

TURİZME DE DARBE

Günaydın, şöyle devam etti: "HAVAŞ dünyada örneği olmayan bir davranış sergiliyor, bunun cezasını vatandaş verecektir. Vatandaşa böyle eziyet çektiren havalimanı işletmesini vatandaş en iyi şekilde cezalandıracaktır. Bütün belediye başkanlarını hukuka davet ediyorum. HAVAŞ’ın 17 ilde yaptığı taşımacılık faaliyetlerinin hukuka uygun olmadığı ortaya çıkacaktır ve durdurulacağını düşünüyorum.

HAVAŞ bu uygulama ile ihaleye fesat karıştırıyor şu anda. Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da bu olaya el atması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta bu yapılan yanlış uygulama turiste ve turizme de büyük bir darbedir." 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika