spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Kordsa’dan uzay ve havacılık endüstrisi atağı

Seçtiklerimiz

Kordsa, yaptığı stratejik yatırımlar ve endüstriye yön veren teknolojileriyle güçlendirme alanlarını genişletiyor. 2018 yılında, Fabric Development, Textile Products ve Advanced Honeycomb Technologies şirketlerini satın alan güçlendirme lideri, büyüyen uzay ve havacılık endüstrisinin önemli tedarikçileri arasındaki konumunu güçlendirmişti.

Bu büyüme hamlesinin ardından uzay ve havacılık endüstrisi ile birlikte, gelecek nesil ulaşım araçlarına da kompozit malzemeler sağlayan Axiom Materials’ı 181 milyon ABD doları şirket değeri üzerinden yaklaşık % 96’sına kadar hissesini satın almak için sözleşme imzaladı.

 
Kordsa, 2018 yılında bünyesine kattığı, uzay ve havacılık endüstrisine ileri kompozit malzemeler sağlayan Fabric Development, Textile Products ve Advanced Honeycomb Technologies şirketleri ile faaliyet alanını ve yetkinliklerini genişletmişti.

Kompozit teknolojilerinde organik büyümesini, inorganik büyüme ile de destekleme stratejisi ile yol alan güçlendirme lideri, ABD’de yerleşik Axiom Materials’ı 181 milyon ABD doları şirket değeri üzerinden yaklaşık %96’sına kadar hissesini satın almak için sözleşme imzaladı.

Axiom Materials, uzay ve havacılık endüstrisinin yanı sıra, gelecek nesil ulaşım araçlarına da ileri teknoloji kompozit malzemeler sağlıyor, yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları ile kompozit pazarına yön veriyor.

Söz konusu satın almanın, önümüzdeki aylar içerisinde Amerika’da rekabet hukuku ve yabancı yatırımlar komitesi tarafından verilecek onaylara ilişkin kapanış koşullarının gerçekleşmesine bağlı olarak sonuçlandırılması bekleniyor.

 
Kordsa Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Alper, söz konusu yatırım kararına ilişkin şunları söyledi: “2013 yılında ilk yatırım kararımız ile girdiğimiz kompozit teknolojileri pazarında büyüme hamlelerimizi devam ettiriyoruz.

2016 senesinde Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’ni devreye aldık. İnorganik büyüme hedeflerimiz kapsamında 2018 senesinde bünyemize kattığımız üç kompozit firmasının ardından, ABD’de yerleşik bir kompozit firmasını daha Kordsa çatısı altına almak için gerekli adımları attık.

Uçak parçaları ve uzay araçlarında uzun onay süreçlerini geride bırakmak için tedarik zincirinde onaylı bir firma olan Axiom Materials’ı satın almak için yola çıktık. Bu satın alım ile uzay ve havacılık endüstrisinin yanı sıra gelecek nesil ulaşım araçları için ileri kompozit malzeme teknolojilerine yön vereceğiz.”

 
Kordsa CEO’su Ali Çalışkan bu yatırım ile ilgili şunları dile getirdi: “Kordsa olarak bugün yaşamın her alanına dokunuyor, yaşamın her alanını güçlendiriyoruz. İkinci bir Kordsa yaratma yolunda emin adımlarla ilerliyor, her geçen gün etki alanımızı genişletiyoruz.

Lastik güçlendirme teknolojilerinde dünyada her üç otomobil lastiğinden birini, her üç uçak lastiğinden ikisini güçlendirirken, son dönem yaptığımız yatırımlarla, bu uçakların kompozit ile kabin içi görsel ve yapısal parçalarını, gövdesini, kanadını ve motorunu güçlendirir konuma geldik.

İkinci bir Kordsa yaratmamızın yolunu güçlendirecek Axiom Materials satın alımı ile uzay ve havacılık endüstrisinde kompozit malzeme teknolojilerine yön vereceğiz. Böylece ‘yaşamdan ilham alarak, yaşamı güçlendirme’ misyonumuzu daha geniş bir coğrafyada daha derin yetkinliklerle gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz."

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika