spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Konya Havaalanı, kar ve buzla mücadeleye hazır

Seçtiklerimiz

Konya Havalimanı Müdürü İlhami Şimşek, uçak seferlerinin iptaline neden olan kar yağışı ve buzlanmanın önüne geçmek için alınan 3 yeni aracı tanıttı. Şimşek, teknolojinin son ürünü araçlarla kış mevsimine bağlı hava şartlarına çok daha hazır olduklarını dile getirdi.

Konya Havalimanı’nda yeni göreve başlayan İlhami Şimşek, kış hazırlıkları ve yapılan yeni havalimanı binası hakkında gazetecilere bilgi verdi. Yapımı başlanan yeni havalimanı binasının mevcut binadan 5 kat daha büyük olacağını anlatan Şimşek, binanın yaklaşık 20 yıl Konya’ya hizmet verebileceğini söyledi. İlhami Şimşek, son teknolojiyle inşa edilecek yeni havalimanı binasının Konya’ya yakışır nitelikte olacağını ifade etti. Yeni binanın tamamlanmasıyla birlikte eski binanın Hac ve umre yolcuları için ayrılacağını aktardı.

"YÜKSEK BİNALAR ILS CİHAZINI YANILTABİLİYOR"

Kış mevsime bağlı yoğun sis nedeniyle iptal olan uçak seferleri hakkındaki sorulara yanıt veren Havalimanı Müdürü Şimşek, Konya Havalimanı’nda kullanılan ILS cihazlarının 550 metre yüksekliğe kadar etkili çalışabildiğini aktardı. Daha gelişmiş cihazların neden kullanılmadığının sorulması üzerine coğrafi yükseltilerin ve yüksek binaların buna engel olduğuna dikkat çekerek "Daha gelişmiş bir ILS kurduğunuzda doğal şartlar ve çevredeki binalardan cihaz etkilenebiliyor. Havalimanı’na yakın Bosna Hersek Mahallesi’nde yüksek bir bina var. Hatta inşaatı devam eden yüksek bir binanın bizim müracaatımız üzerine yapımı durduruldu. Çevredeki doğal yükseltiler veya yüksek bir binaya vurur ve uçak sinyale göre inip yanıltırsa Isparta’daki gibi bir durum yaşanabilir." dedi.

"YENİ BİNAYI ŞEB-İ ARUZ’A YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Yeni Havalimanı binasının inşaatını yapan AKP Yapı’nın Proje Müdürü Alparslan Müjde, inşat ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sözleşmeye göre inşaatın bitiş tarihinin 2 Temmuz 2014 olduğunu dile getiren Müjde, bu tarihin biraz daha yakın bir zamana çekilmesi için gayret ettiklerini söyledi. Önümüzdeki Şeb-i Arus törenlerine yani 17 Aralık 2013’e inşaatı yetiştirmek istediklerini aktaran Proje Müdürü " Yeni binayı biraz iddialı ama önümüzdeki Şeb-i Arus’a yetiştirmeye çalışacağız. Tabi her şey bizim elimizde değil. Mevsim olarak kötü zamana dek geldik. Biz bu mevsimde bile fen koşullarını çok zorlamamak kaydıyla elimizden geldiğince hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyoruz. Kış çok ciddi bir şekilde sert geçmezse hedefi yakalayacağımıza inanıyoruz." dedi.

Yeni havalimanı binası hakkında bilgiler veren Proje Müdürü Alparslan Müjde, binanın mevcut binadan 5 kat daha büyük bir alana sahip olacağını, 280 araçlık otopark planlandığını ifade etti. Proje sözleşmesinin 44 milyon 634 bin TL’ye yapıldığını aktaran Müjde, "Yeni binanın en önemli özelliği modüler sisteme uygun olması. İhtiyaca göre tasarım değiştirilebilecek. Mevcut binada 5 tane check-in kontuarı bulunurken yeni binada bu sayı 17’ye çıkacak ve bekleme süresi azalacak." şeklinde konuştu.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika