spot_img
spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Kokpitte Pilotun Çay Keyfi Kriz Yarattı

Seçtiklerimiz

Amsterdam seferini yapmak için hazırlanan yabancı bir havayolu şirketine ait uçağın kokpitinde çay içen pilot, hayatının hatalarından birini yaptı. Elindeki çayı göstergelerin üzerine düşüren kaptan pilot bir anda teknik bir arızaya sebebiyet verince uçak yerinden kımıldamadı.

Edinilen bilgiye göre, KLM Havayolları’nın İstanbul-Amsterdam seferini yapmaya hazırlanan KLM 1614 sefer sayılı Boeing 737 tipi yolcu uçağı seferini gerçekleştirmek üzere saat15.50’da yolcu alımına başladı.

Hostesler en son düzenlemeleri gerçekleştirirken ve yolcular da yerlerini alırken hiç beklenmeyen bir olay meydana geldi. Uçak teknik bir arıza bildiriyordu. Sebebi ise arızadan daha ilginçti: Uçağın kaptan pilotu kokpitte çay içerken, elindeki çay bardağı göstergelerin üzerine düşmüştü.

Göstergelerin arasından elektronik panele zarar veren çay yüzünden uçakta teknik arıza meydana geldi. Bunun üzerine sefer ertelendi ve KLM Havayollarına ait Boeing 737 tipi uçak, bakım için hangara çekilirken yolcular ise otele yerleştirildi.

Bu arada ertelenen İstanbul-Amsterdam seferinin 11 saat gecikmeli olarak gerçekleştirildiği öğrenildi.

Hollanda Kraliyet Havayolları (KLM Airlines) atlattıkları bu olayın sonrasında büyük bir prestij kaybı yaşadı. Kaptan pilota dikkatsizliği yüzünden bir ceza verilip verilmediği ise bilinmiyor. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika