spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Kokpite kamera tartışması

Seçtiklerimiz

Mart ayında Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransız Alpleri’nde düşen Germanwings’e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağının, yardımcı pilotu Andreas Lubitz tarafından kasıtlı olarak düşürüldüğünün ortaya çıkması, sivil havacılıkta yolcu güvenliğinin artırılması için yeni önlemler getirilmesi konusunu da gündemin üst sıralarına taşıdı.

Havacılık güvenliği uzmanları bu kapsamda, sivil yolcu uçaklarında kokpitlere video kamera sistemi yerleştirilmesi için havacılık şirketlerine baskı yapıyor. Pilot sendikaları, uçuş personelinin mahremiyete aykırı olduğu gerekçesiyle kokpit kameralarına uzun zamandır karşı çıkıyor.

Uluslararası Sivil havacılık Organizasyonu’nun da desteklediği kamera sistemlerinin, karakutu mantığında çalışacağı, dolayısıyla çekilen görüntülerin rutin olarak izlenmeyeceği belirtiliyor. Bazı uzmanlar da kameraların pilotların yüzleri yerine sadece ellerine ve uçuş paneline odaklanacak şekilde yerleştirilebileceğini vurguluyor. Pilotlar, kameraların bu şekilde uçuş güvenliğine herhangi bir katkısı olmayacağını savunuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika