spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

KKTC-Lübnan arasında uçak seferleri başladı

Seçtiklerimiz

Atlasjet, KKTC’den Lübnan-Beyrut’a Adana üzerinden tarifeli uçak seferleri başlattı.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Lübnan’dan başlayan yeni seferlerle ilgili bugün Girne Mercure Otel’de kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek, basına bilgi verdi.

Üstel, Lübnan’a yapılan seferlerin hem turizm ve eğitim sektörlerinin gelişmesine, hem de ticari ilişkilerin başlamasına büyük katkı yapacağına inanç belirterek, izolasyon ve ambargoları delmeye yönelik bu girişimleri her zaman destekleyeceğini vurguladı.

Üstel’in, “turizm sektörünün temel taşları” olarak nitelediği turizm sektörü temsilcilerinden KITOB ile KITSAB yetkililerinin de yer aldığı basın toplantısına, Atlasjet ile seferlerin başlamasında etkili olan Avit Holidays yetkilileri de katıldı.

Toplantıda konuşan KITSAB Başkanı Orhan Tolun, KITOB adına Mercure Otel Genel Müdürü Serdar Oktay, Atlasjet Kıbrıs Temsilcisi Osman Malyalı ve Avit Holiday Genel Müdürü Mazen El Nabouisi, ülkeye yapılacak yeni seferlerin tarifeli ve düzenli olmasının istikrar bakımından çok önemli olduğunu, tarifeli seferlerin charter seferlerden daha yararlı olduğuna işaret ederek; ülkeye yeni başlatılan seferlerin her zaman olumlu yansıdığını, Lübnan seferlerinin de bu kapsamda ülke turizmine hayırlı olmasını temenni ettiler.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel de, sektör temsilcilerinin ardından söz alarak, Lübnan uçuşlarının başlamasında emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti.

Üstel, bu güzel girişimlerin devam etmesini temenni ederek, ülke turizmini ileriye götürmek için çalıştıklarını ve sektör temsilcilerinin verdiği destekle bugün iyi noktalara ulaştıklarını kaydetti.

“Mutlu bir tablo var” diyen Üstel, charter seferlerin de ülke turizmine büyük katkı sağladığını, ancak tarifeli seferlerin istikrarlı turist akışı için büyük öne taşıdığına vurgu yaptı.

Üstel, Lübnan’dan başlayan seferlerin eğitim ve iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesine de katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.

2012’nin ilk 6 ayında yabancı turist sayısında yüzde 20, Türkiye’den gelen turist sayısında ise yüzde 15 artış yakaladıklarını ifade eden Üstel, bu artışlarda, yaptıkları ekip çalışması ve programların büyük önemi olduğunu söyledi.

Ünal Üstel, yeni Lübnan destinasyonuna ileriki zamanlarda yeni destinasyonlar ekleyeceklerini de müjdeleyerek, özel havayolu şirketlerinin turizme katkılarının devam etmesini temenni etti ve bu girişimleri bakanlık olarak her zaman destekleyeceklerini vurguladı.

SEFERLERİN AMACI

Lübnan’a başlatılan seferlerin amacının “Kuzey Kıbrıs’a turist getirmenin yanı sıra adaya öğrenci akış potansiyelini artırmak ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Lübnan arasında ticareti başlatmak” olduğunu vurgulayan Üstel, şunları kaydetti.

“Lübnan seferlerinin başlamasıyla adamıza charter seferleriyle toplam 13 farklı ülkeden yolcu gelmeye  başlamıştır. Bakanlık olarak hedefimiz İskandinav ve Balkan ülkelerinden de en yakın zamanda charter seferleri başlatarak Kuzey Kıbrıs’ta turizmi 12 aya yaymaktır. Makedonya uçuşları ile Balkanlara girmiş bulunuyoruz.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika