spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Kıbrıs Havayolları için çember daralıyor

Seçtiklerimiz

Anastasiadis hükümetinin 3 bakanının, aynı zamanda Kıbrıs Havayollarının idari ve yönetim kadrosunun, yalnızca bir hafta içerisinde yeni bir olağanüstü kurtarma planı hazırlanması için alarma geçtiklerini haber veren Fileleftheros, bu planın Avrupa Komisyonu yetkililerine sunulacağını kaydetti.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis başkanlığında dün başkanlıkta bir toplantı yapıldığını ve hükümetin bu karara vardığını ifade eden gazete, Kıbrıs Havayolları yetkililerine kurtarma planını hazırlama direktifi verildiğini ve bu planın en hafif olanından, en uçta olanına kadar tüm alternatif senaryoları içermesi gerektiğini belirti.

Kıbrıs Havayolları Yönetim Kurulunun, önümüzdeki haftanın sonuna kadar, hükümet tarafından incelenmesi için bakanlara alternatif senaryoları sunmalarının gerektiğini anlatan gazete, hükümetin Brüksel’deki yetkililerle istişare içerisinde nihai kararları alacağını belirtti.

ANASTASİADİS: “AMACIM ŞİRKETİ DESTEKLEMEK”

Alithia gazetesi ise “Kıbrıs Havayollarının Kurtarılmasını İstiyorum” başlığıyla yayımladığı haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, havayollarının içerisinde bulunduğu trajik durum hakkında dün Başkanlıkta yapılan toplantıda bilgilendirildiğini ve bir hafta içerisinde bu hususta yazılı öneriler istediğini yazdı.

Dünkü toplantıda, özellikle Avrupa Komisyonu’nun, şirkete (Kıbrıs Havayollarına) yönelik devlet yardımlarıyla ilgili araştırma başlatma kararının akabinde ortaya çıkan sorunların ele alındığını kaydeden gazete, Anastasiadis’in, amacının şirketi desteklemek olduğunu söylediğini iletti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika