spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Kenya Havayolları tarihin en büyük zararını açıkladı

Seçtiklerimiz

Afrika’nın en büyük havayolu şirketlerinden biri olan Kenya Havayolları geçen yıl 290 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı.

Havayolunun yazılı açıklama ile duyurduğu söz konusu zararın en büyük sebebi olarak ülkedeki turizm sektöründeki daralma ve çöküş gösterildi.

Petrol fiyatları, vergiler ve Körfez ülkeleri ile Etiyopya Havayolları’nın Nairobi’ye daha uygun fiyatlarla uçması zararın sebepleri arasında yer alsa da Kenya Havayolları’nın en büyük zarar kaynağı taşıdığı yolcu miktarındaki düşüş olarak gösteriliyor.

Somali merkezli Eş Şebab örgütünün Kenya’da geçen yıldan itibaren terör saldırılarını arttırması üzerine bu ülkeye giden turist miktarında ciddi düşüş yaşanıyor.

Bir çok ülkenin Kenya’ya turizm uyarısı bulunuyor.

Kenya’daki saldırılardan sonra  yolcu sayısı turizme orantılı olarak düşen Kenya Havayolları’nın batmaktan kurtulabilmesi için 200 milyon dolarlık kredi gerekiyor.

"Afrika’nın gururu" sloganı ile Kenya’nın ulusal havayolu şirketi olan Kenya Havayolları, Afrika’nın en büyük havayolu şirketlerinden biri olarak gösteriliyor.  

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika