spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Kazazedelerin ailelerini mağdur etmedik

Seçtiklerimiz

Hayat sigortasını en yüksek limitten göstererek, ailelerin daha fazla tazminat almalarını sağladıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, "31 yolcu için ailelere ön ödeme yapıldı. Sonraki aşamalarda sulh sağlandı." dedi.

Atlasjet’in 2007’de Isparta’da düşen uçağında hayatını kaybeden 50 yolcudan 28’inin ailesine 12 milyon 267 bin 374 dolar para ödendi. Şirket, ailelerin yüksek tazminat almaları amacıyla 1930 ‘hayat standardı gösterge tablosunu’ 1980’e yükseltti. Böylece ailelere verilecek tazminat tutarında yüzde 100 artış sağlanmasına da imkân tanıdı.

Uçak kazasından sonra yaşanan gelişmeleri değerlendiren Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, kaza sonrası ailelerin mağduriyetlerini gidermek amacıyla her türlü tedbiri aldıklarını söyledi. Uçuş mürettebatının World Focus Havayolları’nın çalışanı olduğunu ve uçağın tüm bakım sorumluluğunun da yine bu şirkete ait olduğuna dikkat çeken Ersoy, Atlasjet’in havacılık kuralları gereği uçağa herhangi bir bakım ve teknik denetim yetkisinin bulunmadığına dikkat çekti.

Ersoy’un verdiği bilgiye göre, hayatını kaybeden yolcuların yakınlarına yapılacak yasal tazminat hesaplamaları ve ödemelerin uzun sürebileceği endişesiyle ailelerin maddî mağduriyetlerinin hafifletilebilmesi amacıyla isteyen yolcu yakınlarına ilk etapta 25 bin dolar ön ödeme yapıldı.

Bugüne kadar 31 yolcu için ailelere ön ödeme yapılırken, ön ödeme yapılan 19 yolcu ailesi ile sonraki aşamalarda sulh sağlandı. 12 aile ise ön ödeme almasına rağmen yargı yolunu tercih etti. Ersoy, bir yayın grubunun 1 haftadır kasıtlı şekilde yanlı ve yanlış haberler yaparak kamuoyunu ve mahkemeyi etkilemeye çalıştığını öne sürerek, "Bu konuda Cumhuriyet tarihinin en büyük karalama kampanyası başlatıldı. Reklam vermezsen markana ateş ederim mantığıyla üzerimize gelindi. Bizden hiçbir görüş almadan yapılan yanlış haberler de, kamuoyunda yanlış algılara neden oldu.

Biz dilimizi yutmadık, her soruyu cevaplıyoruz." dedi. Ersoy, kaza sonrası aldıkları tedbirler sayesinde yolcu sayısında kayıp yaşamadıklarını belirterek, yolcu memnuniyetini artırmak amacıyla birçok yeniliğe imza attıklarını söyledi. Filoda, tarifeli seferler için ayrılan her 10 uçak için 1 stand-by olarak adlandırılan ve üzerinde hiçbir tarife planlanmayan yedek uçak ayrıldığını ifade ederek, uygulamanın her yedek uçak başına yıllık ortalama 4,5 milyon dolar ek maliyet getirdiğini kaydetti.

Ersoy, yedek uçak uygulaması ile hava trafiğinin en yoğun olduğu Atatürk Havalimanı’nda son dört yılda dakik havayolu olmayı başardıklarına dikkat çekerek, teknik bakım konusunda da yeni yapılanmaya gittiklerini dile getirdi. Şirket, Atlantic Flight Academy (AFA) ismi ile uçuş akademisi kurdu. Atlasjet başta olmak üzere Türkiye, Avrupa ve dünyanın birçok ülkesinde bulunan havayollarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere pilot yetiştiriyor. Şirket, Kanada Bombardier uçak üreticisi ile 15 yolcu uçağı satın almak için ön protokol imzaladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika