spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Kazakistan’daki uçak kazası nasıl oldu?

Seçtiklerimiz

Kazakistan Resmi Haber Ajansı (Kazinform) haberine göre, Başsavcılığın Resmi Sözcüsü Nurdaulet Suindikov, düzenlediği basın toplantısında, uçağın karakutusunun dinlenmesi sonucunda hazırlanan raporda, kazaya ekipman arızaları ile mürettebat hatasının sebep olduğunu bildirdi.

Raporda, uçağın kalkışı ve yükselmesinin normal şartlarda gerçekleştiğini ancak, "otomatik pilotun uçuş sırasında arızalandığının" tespit edildiğini anlatan Suindikov, bunun üzerine kaptan pilotun, uçağın yönetimini yardımcısına devrettiğinin anlaşıldığı, bunun da uçuş kurallarına aykırı olduğunu kaydetti.

Suindikov, otomatik pilotun çalışmamasının ardından uçağın yükseliğini gösteren radyo altimetrenin de arızalanması, uçağın buzlanması ve bunun üzerine alçalmaya giden uçağın tepeye çarpması sonucunda düştüğünü belirtti.

Suindikov, raporda uçak kazasına, uçaktaki teknik arızalar, mürettebat hataları, şiddetli buzlanma ile görüş mesafesinin düşüklüğünün neden olduğu ifade edildiğini söyledi.

Başkent Astana’dan Çimkent kentine bir iş toplantısına katılmak için giden ve askerleri taşıyan uçağın düşmesi sonucunda aralarında Kazakistan Milli Güvenlik Komitesi’ne (KNB) bağlı Sınır Muhafız Hizmetleri Müdürü ile toplam 27 asker hayatını kaybetmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika