spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Kayseri Havaalanı genişletilecek

Seçtiklerimiz

Karayel, yaptığı açıklamada, Vali Mevlüt Bilici, Milletvekili İsmail Tamer ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi İl Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte havaalanında incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Bir süre önce hizmete sunulan iç ve dış hatlar terminaline rağmen havaalanındaki yoğun trafiğin Kayseri´nin geleceği açısından çok önemli olduğunu ifade eden Karayel, şunları kaydetti:

´´Yoğunluk nedeniyle iç ve dış hatlar terminalini genişletmemiz gerekiyor. Geçen yıla oranla yolcu sayısında yüzde 35 artış olmuş. Artış böyle devam ederse, 4 yıl sonra 2 milyonun üzerinde yolcu taşınmış olacak. Bu şekildeki uçak trafiğine mevcut havaalanı cevap veremeyecek durumdadır.

Havaalanını gezerek yetkililerde genel durum hakkında brifing aldık. Buradaki kurumlarımızla temaslar sağlayarak, boş alanlarla ilgili yeni bir konsept geliştireceğiz.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile de görüşüp, önümüzdeki yıllar içerisinde projesini hazırlayarak, Kayseri Havaalanı´nı genişletmemiz lazım. Şehrin 50 yıllık gelişimine baktığımızda, bunun mutlaka gerekli olduğunu düşünüyoruz. Etütlerini yaptıktan sonra projesi için gerekli temaslara geçeceğiz.´´

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika