spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Kayıp uçak bulundu mu?

Seçtiklerimiz

Dünyadaki uçuşlar hakkında veri (bilgi) veren Flight-Report, Twitter hesabından duyurduğu haberde, adada mevcut bulunan parçanın MH370’in sağ kanadına ait olduğunu iddia etti.

Çarşamba sabahı Re Adası’nda deniz kabuklarıyla kaplanmış halde mevcut bulunan parçanın uçağa ait olup olmadığı hususunda tespitte bulunmak üzere Malezya’dan uzmanların adaya gönderildiği açıklandı .

Avustralya Yayın Kurumu’nda (ABC) bulunan habere göre, Malezya Ulaştırma Bakanı Liow Tiong Lai, yapmış olduğu duyuruda , ”Sonuçta hangi tür yıkıntı bulunursa bulunsun onun MH370’e ait olup bulunmadığı anlamak için teyit etmemiz gerek . Bu sebepten ötürü olayı araştırmak üzere bir ekip yolladık ve en kısa zamanda bir netice alacağımızı umuyoruz” diye belirtti .

Re Adası’nda mevcut bulunan parça Avustralya medyasında ilk haber olarak katıldı . Parçanın MH370’e ait olma ihtimalinin yanında bundan evvel 1996’da düşen Etiyopya Havayollarına ya da 1987 senesinde düşen Güney Afrika Havayollarına ait uçakların parçası olabileceği de öne sürüldü.

Kuala Lumpur-Pekin seferini icra ederken 8 Mart 2014’te 227 yolcu ve 12 mürettebatı ile kaybolan MH370 sefer sayılı Malezya uçağından halen haber alınamıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika