spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

KATAR, yeni e-vize sistemini başlattı

Seçtiklerimiz

Katar İçişleri Bakanlığı, Katar Havayolları ve Katar Turizm Otoritesi, Katar ziyaretçilerinin doğrudan turistik vizeye başvurabilecekleri bir e-vize platformu başlattıklarını duyurdu. Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vizesiz bir destinasyon olan Katar’a ulaşım tüm ziyaretçiler için kolaylaştırılmış oldu.

 

Turist vizesi başvuruları şu an yapım aşamasında olan yeni e-vize platformu www.qatarvisaservice.com  adresinden yapılabilir.
Bu yeni hizmet, standartlaştırılmış ücretlerle daha verimli ve şeffaf bir vize uygulama sistemi sunduğu için Katar’a ziyaretçi erişimini kolaylaştırmak için düzenlendi. Daha önce, turist vizeleri için başvuranlar otel ve tur operatörleri gibi akredite edilmiş Katar merkezli birimler aracılığıyla başvurularını göndermek zorundaydı. Şimdi, yolcular doğrudan başvurabilir ve çevrimiçi başvurularının durumunu takip edebilir.

 

Turist vizeleri, Visa veya Mastercard kullanarak çevrimiçi yapılan ödemelerle birlikte, servis ücreti de dahil olmak üzere 42 dolara mal olacak. Başvuruyu tamamlamak için gereken belgeler, taraması yapılmış pasaport, vesikalık fotoğraf, taraması yapılmış uçak bileti ve Katar’da kalınacak adres bilgisinden oluşuyor. Katar Havayolları ile seyahat eden yolculara, vizenin havayolunun rezervasyon platformuyla bağlantısı olduğu için biletlerinin otomatik olarak onaylanmasına ilişkin kolaylık sağlanacak.

 

Başvuru sahibinin tüm belgeleri iletmesinin ardından ortalama 48 saatte geri dönüş yapılan sistemde bir seyahat başvurusu kabul edildiğinde e-vize, e-posta ile başvuru sahibine iletiliyor.

 

Katar, Kasım 2016’da ücretsiz transit vize uygulaması başlattıktan sonra ziyaretçi sayılarını artırma çabalarını hızlandırdığı için çevrimiçi vize hizmetini başlattı. Yeni transit vize yapısı, beş saat ile 96 saat arası aktarma yapan yolcular için geçerli. Bu uygulamadan önceki sistemde yolcular sadece 48 saate kadar transit geçiş imkanından faydalanabiliyordu.

 

Katar Havayolları’nın geniş uluslararası ağından faydalanarak ziyaretçilerine vize çözümleri belirleyip sunmak için Eylül 2016’da imzalanan anlaşmayı takiben Katar Vize Hizmetleri, Katar İçişleri Bakanlığı, Katar Havayolları ve Katar Turizm Otoritesi ortaklığı ile hayata geçirildi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika