spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Kar yağışı pilotlara zor anlar yaşatıyor

Seçtiklerimiz

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren şiddetini artırarak devam eden kar yağışı, kara ve deniz ulaşımının yanı sıra hava ulaşımını da olumsuz etkiliyor. Atatürk Havalimanı’nda kar ve buzlanma nedeniyle çok sayıda dış ve iç hat seferi iptal edildi. Kar yağışı nedeniyle zaman zaman pistlerde görüş mesafesi neredeyse sıfıra düştü.
 
Kar, tipi, sis ve buzlanmanın etkisiyle uçaklar apronda temkinli ilerledi. Buzlanma tehlikesine karşı uçaklar için de özel önlem alındı. Uçaklar havalanmadan önce buzlanmaya karşı alkolle yıkandı.
 
Uçak seferlerine ‘kar’ engeli
 
İstanbul’da etkili olan kar yağışı Türk Hava Yolları’nın (THY) birçok uçuşunu iptal ettirdi. Atatürk Havalimanı’ndan bu sabah pistlerde yaşanan sorun nedeniyle 30’un üzerinde dış hat, 15 kadar da iç hat uçuşu yapılamadı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) görevlileri, apron ve pistte kar çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ancak yağışın sürmesi ile pist başlarında uçaklar kuyruk oluşturdu. Bu durum da kısa süreli rötarlar yaşanmasına neden oldu.
 
THY’nin 184 seferi karşılıklı iptal edildi
 
Türkiye genelindeki kar yağışı nedeniyle bugün Türk Hava Yolları’nın yurtiçi ve yurtdışı 184 seferi karşılıklı olarak iptal edildi.
 
THY yetkilileri, yolcuların mağdur olmaması için havalimanına gelmeden mobil.thy.com yada (444 0 849) numaralı çağrı merkezinden bilgi almalarını istedi.
 
THY’nin karşılıklı olarak iptal edilen yurtiçi ve yurtdışı seferleri şunlar: "Hatay, Ankara, İstanbul, Ercan, Antalya, İzmir, Bakü, Odessa. Brüksel, denizli, kayseri, oslo, Zagreb, Tiflis, Basel, Telaviv, bodrum, Hamburg, Stutgart, Kahramanmaraş, Liviv, Lyon, Tiran, Bükreş, Şanlıurfa, Simferepol, Kiev, Madrid, Adana, Gaziantep, Beyrut, Kahire, Paris, Milan, Moskova, Batman, Sinop, Budapeşte, Berlin, Hatay, Birmingham, Saraybosna, Sofya, Cenova, Üsküp, Batum, Lubiyana, Barselona, Muş, Nevşehir, Riga, Göteburg, Amman, Trabzon, Minsk."

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika