spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Kaptan, Sky Havayolları bayrağını oğluna devretti

Seçtiklerimiz

Son uçuşunu yine Sky Havayolları’nda pilotluk yapan oğlu ile gerçekleştiren Galip Kaptan, uçuş sonrasında Sky Havayolları bayrağını meslektaşı olan oğluna devretti.  Galip Yılmaz, son uçuşunu yaparken oğlu Ufuk Yılmaz da SKY Havayolları’ndaki ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Uçuş hayatına ilk defa 1969 yılının Eylül ayında, Gaziemir Hava Kuvvetleri Uçuş Okulu’nda başlayan ve 23 yıl burada görev yapan Yılmaz, 20 yıl da özel havayolu pilotluğu yaptı.

Sky Havayolları’nın ilk ticari uçuşunu yaptı

Kurulduğu tarihten itibaren Sky Havayolları’nda görev yapan Galip Yılmaz, şirketin ilk ticari uçuşunu da gerçekleştiren pilot oldu. Tüm uçuş hayatında toplam 19 bin 500 saat uçan Yılmaz,  bunun 10 bin 200 saatini Sky Havayolları’nda gerçekleştirdi. Sky Havayollar’ında 3 bin 500’ün üzerinde sorti uçuş görevi yapan Yılmaz ayrıca, Baş Pilot Yardımcılığı, Ekip Planlama Müdürlüğü, Eğitim Müdürlüğü yaptı ve son olarak da Uçuş Emniyet Müdürlüğü’nde görev aldı.  

Son uçuşunda Antalya Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra çalışma arkadaşları tarafından karşılanan emektar pilota günün anısına hazırlanmış olan özel bir plaket takdim edildi. Sky Havayolları ekibi adına kısa bir konuşma yapan SKY Havayolları Genel Müdürü ve Kayı Group CEO’su Tahir Görgülü; “Değerli pilotumuza Sky Havayolları’na katkılardan dolayı ve daha da önemlisi ailemize kendisi gibi kıymetli bir pilot daha kazandırdığı için teşekkür ederiz. Bundan sonraki hayatında sağlık ve mutluluk dolu bir emeklilik yaşamı diliyoruz” dedi.

Galip Kaptan bayrağı devretti

Ailesi ve sevenlerinin yalnız bırakmadığı törende oldukça duygulu anlar yaşandı. Toplu fotoğraf çekimi ve pasta kesiminin ardından uçuş hayatına veda eden Yılmaz; “43 yıldır aralıksız sürdürdüğüm uçuş hayatıma sizler gibi değerli bir ekiple veda etmemin hem burukluğunu, hem de mutluluğunu yaşıyorum. Biliyorum ki, uçmak hepimizin hayatında ailemizden sonraki en vazgeçilmez tutkumuz. Ama zamanı geldiğinde artık yerimizi genç arkadaşlarımıza bırakmak gerekiyor. Ben biraz daha fazlasını yapıyorum ve bayrağı oğluma emanet ediyorum. 10 yılı aşkın süredir çalıştığım Sky Havayolları ailesine teşekkür ediyorum, emniyetli ve başarılı uçuşlar diliyorum” dedi.

12 yıllık bir havayolu işletmeciliği geçmişi olan ve 12 milyonu aşkın yolcu taşıyan Sky Havayolları, 2010-2011 yıllarında turizm Oskar ları olarak kabul gören WTA tarafından “Avrupa’nın En İyi Charter Şirketi” seçildi. Ayrıca Avrupa’nın en prestijli seyahat ve turizm dergisi Business Destination tarafından, tüm dünyada yaklaşık 96.000’i aşkın şirket sahibi, üst ve orta düzey yönetici okuru tarafından verilen oylar sonucunda yine “Avrupa’nın  En İyi Charter Havayolu Şirketi” seçildi.                               

Sky Airlines, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 2009’da başlatılan Yeşil Havayolu projesi kapsamında belirlenen tüm kriterleri   yerine getiren Sky Havayolları, Türkiye’nin ilk “Yeşil Havayolu” lisansına sahip firması oldu.

SKY Havayolları Türkiye havacılık sektöründe sürekli ilkelere imza atmayı, etkili, güvenilir, dinamik ve akım yaratan şirket olmayı hedef edinmiştir. SKY Havayolları’ nın varoluş amacı, hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetini sürekli ön planda tutarak müşterilerine emniyetli, güvenilir, dakik ve ekonomik uçuş hizmeti sağlayabilmektedir. SKY Havayolları hizmet kalitesi, uçuş emniyeti ve eğitime verdiği önem ile faaliyet gösterdiği tüm pazarlarda ilkelere imza atan, Türk Sivil Havacılığı’nın önder kuruluşu olmayı ve uluslararası marka olmak için hizmet kalitesiyle dünya pazarında ilk sıraya yerleşmeyi amaç edinmiştir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika