spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Kapadokya’yı yerli turist kurtardı

Seçtiklerimiz

Küçük Oteller Derneği Kapadokya Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, Nevşehir İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nden alınan konaklama istatistiklerine (İş Emniyet Müdürlüğü’nden gelen KBS verileri çerçevesinde elde edilen verilerdir) bağlı olarak (Jandarma Bölgesi hariç), 2015 yılının ilk 7 ayında bölgemizde konaklayan yerli ziyaretçi sayısı; bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,  2013 yılının aynı dönemine göre ise yüzde 13 oranında azaldı. Yabancı gezgin profilinde yaşanan değişim ve sayısal düşüşe karşı, yerli turist  bölgeyi ziyaret etmeye ve bölgede konaklamaya devam ediyor..

Derneğin Kapadokya temsilcileri, "Seçim ve siyasal belirsizliklere rağmen, bu dönemi yüzde 3 gibi bir kayıpla atlattık. Yerli turist, küçük ve orta ölçekli otellerimiz için can suyu olmaktadır." diye konuştu.

ÇİNLİ YOLCU SAYISI YÜZDE 68 ARTTI

Çin’den gelen ziyaretçi sayısında büyük bir artış artış olduğu belirtilen açılamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlk bulgular, 2015 yılı ilk 7 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre, Çin’den gelen gezgin sayısında  yüzde 68’lik bir artış olduğunu gösteriyor. Bu bölgemiz için büyük bir fırsat. Fakat bu büyümenin sürdürülebilmesi için huzur ve güven ortamının yeniden sağlanması gerekiyor. Aksi taktirde, bu büyük fırsatı kaçırmış olacağız. Çin pazarı için bugüne kadar yapılan pek çok çalışma da çöpe gidiyor olabilir." 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika