spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Kanada Uzay Ajansı, Astronot Arıyor

Seçtiklerimiz

Kanada İnovasyon, Bilim ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Navdeep Bains, yaptığı yazılı açıklamada, ülke tarihinde dördüncü kez tekrarlanacak olan astronot alımı için, "Eğer gezegenin sınırlarının ötesine geçmek istiyorsanız, şimdi tam zamanı" ifadesini kullandı.
 
YENİ NESİL KAŞİFLER SINIFININ ÜYESİ OLACAK
 
Kanadalı astronotların, uzay çalışmalarına verdikleri katkılarla ulusal gurur kaynağı olduklarını kaydeden Bakan Bains, "Bu dönemde çalışacak astronotlar, yeni nesil kaşifler sınıfının bir üyesi olacaklar. Bilim ve teknolojinin sağlayacağı erişilebilirliği kullanarak, uzayda kendi maceralarını oluşturacak ve kendilerinden sonraki geçen Kanadalılara ilham kaynağı olacaklar. Tıpkı daha öncekilerin yaptığı gibi" değerlendirmesinde bulundu.
 
 
SON BAŞVURU TARİHİ 15 AĞUSTOS
 
CSA’nın internet sitesinden yapılan duyuruda, astronot olmak isteyenlerin 17 Haziran-15 Ağustos tarihleri arasında başvuruda bulunabilecekleri, şartları uygun bulunan adaylarınsa 2017 yaz aylarında açıklanacağı kaydedildi.
 
NASA’DA EĞİTİM GÖRECEKLER
 
Başvuranlar arasında belirlenecek iki aday, gelecek yıl ağustos ayından itibaren NASA’da eğitim görmeye başlayacak. Adaylarda aranan diğer şartlar ise CSA’nın internet sitesinde yer alan

 

http://asc-csa.gc.ca/eng/astronauts/how-to-become-an-astronaut/requirements-and-conditions.asp linkinde açıklanıyor.
 
BUGÜNE KADAR 8 ASTRONOTUNU UZAYA GÖNDERDİ
 
Kanada, NASA’nın uzay çalışmaları kapsamında bugüne kadar 16 ayrı görevde 8 astronotunu Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) gönderdi. UUİ’nin bazı robotik aksamı ile optik sistemi de Kanada tarafından karşılandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika