spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Kağıt uçağını katla, Avusturya’ya uç

Seçtiklerimiz

Daha önce üç kez düzenlenen ve dünya çapında kağıt uçak pilotlarından büyük ilgi gören formatıyla benzersiz yarışma 2015’te hava trafiğini yoğunlaştıracak.

 

Dünya çapında en yetenekli kağıt uçak Pilotlarını buluşturacak yarışmanın elemeleri Mart ayında Türkiye’de farklı şehirlerdeki 12 üniversitede yapılacak. “Dünyanın en iyi pilotu benim, ama kağıt üzerinde!” diyen yetenekli üniversitelilerin katılımına açık yarışmada yer almak için tek gereken bir parça kağıt ve hayal gücü olacak.

Toplam 12 üniversitedeki eleme turlarında öğrenciler “En uzun mesafe”, “Havada en uzun kalma süresi” ve “En akrobatik uçuş” kategorilerinde jürinin puanlarına göre sıralanacak.

 

Türkiye elemelerinde üç kategorinin galipleri dünya şampiyonluğu için Avusturya’nın Salzburg şehrine uçacak. 8-9 Mayıs 2015’te, Flying Bulls akrobatik uçuş takımına da ev sahipliği yapan Hangar-7’de gerçekleşecek dünya finaline gitmeye hak kazanacaklar.
2012’de düzenlenen en son yarışmada 83 ülkeden 37 bini aşkın pilot yaratıcılık, hayal gücü, katlama kabiliyeti ve havacılık bilgilerini konuşturdu.

En iyi akrobasi uçuşu, en uzun havada kalma süresi ve katedilen en fazla mesafe kategorilerinde şampiyonluk için mücadele ettiler. Türk pilotlar da şampiyonada başarılarıyla dikkat çekmişlerdi. Red Bull Paper Wings’in şu anki rekorları da kırılmayı bekliyor. En uzun uçuş olan 69 metreyi ve en uzun havada kalma süresi olan 29 saniyeyi kırmak isteyen tüm kağıt uçak pilotlarını yarışmaya davet ediyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika