spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Kadın Pilotlar, 30 Yıldır Lufthansa İle Uçuyor

Seçtiklerimiz

Lufthansa, Ağustos ayında çok özel bir yıldönümü kutluyor. Bundan tam 30 yıl önce 23 Ağustos 1988 tarihinde, Nicola Lisy ve Evi Hetzmannseder, Lufthansa’nın ilk kadın pilotları oldu.
 
Pilotluk eğitimine Bremen’de başlayan Nicola Lisy ve Evi Hetzmannseder, Phoenix, Arizona yakınlarında 2 yıl uçuş eğitiminin ardından Kanada’nın Montreal şehrinde Boeing 737 uçuş eğitimlerini tamamladı. Yaklaşık on yıl sonra ise Nicola Lisy, 31 Ocak 2000’de Lufthansa’nın ilk kadın kaptan pilotu oldu. Kısa bir süre sonra Şubat ayında Evi Hetzmannseder de Lisy’e katılarak kaptanlık rütbesinin sahibi oldu.
 
Lufthansa Grup bünyesinde hem kadın hem erkek 10.000’den fazla pilot görev almakta ve bunlardan 4.000’i Lufthansa Alman Havayolları için uçmaktadır. Tüm Lufthansa Grup kokpit personelinin yaklaşık yüzde 6’sı kadındır, Lufthansa Alman Havayolları’nda ise bu rakam şu anda yüzde 7’dir. Lufthansa Grup, yerden havaya tüm yönetim pozisyonlarında kadın personelin oranını artırmayı hedefliyor. Kokpitte daha fazla kadın olması şirketin temel İK (insan kaynakları) hedeflerinden biridir.
 
Tüm Lufthansa Grup Havayolları için pilotları eğiten European Flight Academy’nin mevcut eğitim kurslarındaki tüm potansiyel pilotların yüzde 15’i kadınlardan oluşuyor. Ayrıca Lufthansa Aviation Training, aktif olarak ek kadın başvuruları alıyor. Lufthansa Group, yakın gelecekte kadınlar için odaklanmış bir reklam kampanyasını da hayata geçirecek.
 
Lufthansa Grup Pilot Okulları süreç yöneticisi ve A320 kaptanı Stefan-Kenan Scheib: “Önceleri kadınlar pilot eğitime kabul edildiğinde, geleneksel olarak erkek ağırlıklı bir alana giriyorlardı. Bugün, artık böyle bir durum söz konusu değil. Kadınların eğitim kurslarımıza katılmaları son derece olağan ve performanslarının erkek meslektaşlarından hiçbir şekilde daha düşük olmadığı aşikar. Uçma tutkusu ve bu tutkunun getirdiği kararlılık ve çaba ile profesyonellik hedefine ulaşma isteği cinsiyetler arasında hiçbir fark görmediğimiz bir yön".

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika