spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Kaçkarlar’da Heliski Heyecanı Başladı

Seçtiklerimiz

Uçak krizi sonrası Rus sporcuların rezervasyonlarını iptal ettiği heliski için Almanya’dan kafileler bölgeye geldi. Çamlıhemşin İlçesi’nin Ayder Yaylası ile Kaçkar Dağları’nda 9 yıldan bu yana yapılan Heliski sporu için Rize Valiliği İl Sportif Turizm Kurulu bu yıl Güneydoğu Havacılık firmasına lisans verdi.

Bölgede teknik çalışmalarını tamamlayan firma iki helikopterle bu sabah faaliyete başladı. Heliski için daha önceleri Rusya ve Gürcistan’ı tercih eden Alman sporcu kafileleri bu yıl Kaçkarlar’a geldi. Türkiye ile yaşanan uçak krizi sonrası Rus sporcular ise rezervasyonlarını iptal etti. 4 hafta sürecek heliksi faaliyetinde çoğunluğu Alman olmak üzere 75 heliski tutkunu Kaçkarlarda kayak yapacak.

"ÇIĞ TEHLİKESİNDEN DOLAYI OPERASYON 4 HAFTA SÜRECEK"

Güneydoğu Havacılık Heliski Koordinasyon Sorumlusu Yavuz Alaşehir, heliski faaliyetinin bu sabah itibariyle 2 helikopterle başladığını belirterek, 4 hafta sürecek operasyonları boyunca alanında çok tecrübeli 75 Alman sporcuyu ağırlayacaklarını söyledi. Alaşehir, "Kaçkarlarda Mart ayının ortasından itibaren karlar yumuşamaya başlıyor. Bu durum da beraberinde çığ tehlikesini getiriyor. Bu sebeple sezonu kısa tutuyoruz. 4 hafta Kaçkarlar için ideal bir süre olacak" dedi.

Sporcuların güvenliği için faaliyeti 2 helikopterle gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Alaşehir, "Saha ile sürekli iletişim halindeyiz. Herhangi bir ters durum yaşandığı zaman merkezdeki tüm arkadaşlarımız gerekli malzemeleri hazırlayarak acil sağlık birimlerine çağrıları yaparak kazazedenin güvenli alana getirilmesi için seferber olmak üzere hazır" diye konuştu.

9 YILDA 3 BİN SPORCU

Kaçkar Dağları’na son 9 yılda aralarında Fransa, Almanya, İsveç, İspanya, İsviçre, Kanada, ABD ve Rusya’nın da bulunduğu ülkelerden 3 bine yakın sporcu geldi. Helikopterle alınarak dağların zirvesine bırakılan, ardından kayarak vadi boyunca inen sporcular büyük heyecan yaşıyor. Alaska, Kanada, Alp dağları ve Türkiye’de Kaçkarlar’da yapılan Heliski heyecanını yaşamak isteyenler bir hafta için kişi başı 8 ila 15 bin euroyu gözden çıkarıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika