spot_img
spot_imgspot_img
11.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

John Pearson: 3’üncü Havalimanı DHL için önemli

Seçtiklerimiz

220 ülkede 100 binden fazla çalışanı bulunan dünyanın en büyük taşımacılık şirketlerinden DHL, yüzde 22 olan pazar payını 2020’de yüzde 30’a çıkarmayı planlıyor. DHL Express’in Avrupa CEO’su John Pearson’ın "süper büyüme" olarak nitelediği bu yüksek performansta asıl rolü Türkiye, Çin ve Hindistan’ın yer aldığı ülkeler üstlenecek.

Pearson, bu nedenle Türkiye’yi bölgesel üs seçtiklerini ve buna yönelik yeni yatırımlar için düğmeye basıldığını söyledi. Türkiye’de şu anda DHL Express’in yüzde 53’lük pazar payı olduğunu dile getiren Pearson, "Avrupa’da yüzde 41’lik ortalamamız var. Türkiye en yüksek oranın yer aldığı ülkeler kategorisinde" dedi. 

 
5 YILDA 100 MİLYON EURO 


3’üncü Havalimanı’nın DHL için önemine dikkat çeken Pearson, "20 bin metrekarelik bir alanda operasyon merkezi kurmak için anlaşma imzaladık" diye konuştu. Pearson’ın verdiği bilgiye göre DHL Türkiye’ye 5 yıllık süreçte en az 100 milyon euroluk yatırım yapacak. Pearson, "10 milyon euroluk bir yatırımla Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkacak ikinci uçağımızı hayata geçirdik" diyen Pearson, "Ankara’daki yeni hizmet merkezimizin devreye girmesi de bizi pozitif anlamda daha da büyütecek" dedi. 
 
YILIN ÇALIŞANLARI BOĞAZ’DA BULUŞTU


En İyi İşveren Ödülü’nü altı kıtada almayı başaran tek şirket olduklarını ifade eden Pearson, "Yılın Çalışanı seçilen 250 kişiyi İstanbul’da ağırlıyoruz. Bunun nedeni kültürel ve tarihi güzelliklerin yanı sıra Türkiye’de işlerin nasıl yürüdüğünü göstermek" dedi. 
 
"KOBİ’LERE İHRACAT REHBERİ OLUYORUZ"


Anadolu’daki ağırlığını artıran DHL Express’in Türkiye CEO’su Markus Reckling ise "Anadolu’da KOBİ’lere yönelik seminerler veriyoruz. Oldukça karmaşık olan gümrük işlemleri için KOBİ Express’i hayata geçirdik. Her yerde gümrük işlemleri, belgeler farklı olduğu için onlara bu anlamda uluslararası uzman çalışanlarımızla destek hem de rehber oluyoruz" dedi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika