spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Johannesburg uçuşlarına yeniden başlıyor

Seçtiklerimiz

Çin Havayolları Johannesburg’a yeniden direk uçuş kararı aldı. Güney Afrika’nın yeni vize kanunu ve yabancılara yönelik saldırıların geçiktirdiği seferler, Ekim’de başlayacak. Çin Havayolları sözcüsü Jane Hu, Güney Afrika Havayolları… Çin Havayolları, Johannesburg uçuşlarına yeniden başlıyor.

Çin Havayolları Johannesburg’a yeniden direk uçuş kararı aldı. Güney Afrika’nın yeni vize kanunu ve yabancılara yönelik saldırıların geçiktirdiği seferler, Ekim’de başlayacak. Çin Havayolları sözcüsü Jane Hu, Güney Afrika Havayolları ile ortak uçuşların Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri haftada 3 kez olacağını ifade etti.

Güney Afrika ile beraber BRICS üyesi olan Çin, modern altyapısı ve finans kurumları ile ‘yabancıların Afrika’ya giriş kapısı’ olarak Johannesburg’a uçuşları yeniden başlatmak için 3 defa girişimde bulunmuştu. Johannesburg’da özellikle komşu Afrika ülke vatandaşları ve Pakistanlıları hedef alan saldırılar ve çocuk turistlere doğum sertifikası zorunluluğu getiren yeni uygulamalardan dolayı uçuşları başlatamamıştı.

Güney Afrika hükümetinin çocuk kaçırma olaylarını önlemek için 1 Haziran’dan beri yürürlüğe koyduğu kanunlara göre 18 yaşı altı çocuklar, pasaport ve ebeveynlerin detayları, visa ve diğer ayrıntıları içeren ‘tam doğum belgesi’ ile ülkeye girebiliyor.

Yeni kanunun turizme büyük darbe vuracağı yorumları yapılırken, Güney Afrika İçişleri Bakanı Malusi Gigaba, yeni uygulamanın sektöre zararı olmayacağını savunmuştu. Güney Afrika ile Çin arasındaki ticari ilişkiler geçen 2013 yılında yüzde 32 artarak 25 milyar dolara ulaşmıştı

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika