spot_img
spot_imgspot_img
20.3 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Jet Aviation, Genel Havacılık’ı Satın Alıyor

Seçtiklerimiz

Dünyanın en büyük business jet operatörlerinden biri olan Jet Aviation, Türkiye’nin en köklü havacılık şirketlerinden Genel Havacılık’ı satın almak için görüşmelere başladı.
 
Avrupa, Ortadoğu, Asya ve Kuzey Amerika’da faaliyet gösteren genel havacılık şirketi Jet Aviation, Türkiye’de önemli bir yatırıma hazırlanıyor. Türkiye’nin en büyük genel havacılık işletmelerinden Genel Havacılık A.Ş’yi satın almak için görüşmelere başlayan Jet Aviation, satın alma sürecinde önemli aşama kaydetti.
 
ÇOK SAYIDA HAVA ARACI BULUNUYOR
 
Bir süredir mali sıkıntılar yaşadığı iddia edilen Genel Havacılık A.Ş’nin, İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda hangarları ve işletmesinde çok sayıda hava aracı bulunuyor. Görüşmelerin büyük gizlilik içerisinde devam ettiği belirtilirken satış rakamlarına ilişkin bir bilgi edinilemedi.
 
DÜNYADA BİRÇOK ŞEHİRDE VAR
 
İsviçre merkezli olarak kurulan Jet Aviation, Cenevre ve Zürih’ten sonra Berlin, Duseldorf, Münih, Viyana, Dubai, Cidde, Medine, Riyad ve Singapur ile birlikte ABD’de de çok sayıda şehirde merkezleri var. Uçak kiralama, yönetim ve personel sağlama konularında faaliyet gösteren Jet Aviation’un, teknik bakım konusunda da önemli yatırımları bulunuyor. Türkiye’de de son yıllarda genel havacılık hizmetleri veren Jet Aviation, Türkiye içinde iki nokta arasında yolcu taşımasından dolayı zaman zaman Kabotaj Kanunu’na aykırı davranmakla suçlanıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika