spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Japonya’dan Airbus’a 5 yeni helikopter siparişi

Seçtiklerimiz

Şu anda faaliyette olan 12 adet H135, 4 adet H155 ve 6 adet AS365 helikopterleri ile halihazırda 1 adet H215 ve 2 adet H225 helikopter siparişi bulunan Japonya Ulusal Polis Teşkilatı (JPNA), büyüyen filosunu tatbikat, personel ve VIP taşımacılık, malzeme nakliyesi, afet yardımı ve geniş alan desteği de dahil olmak üzere birçok görevde kullanıyor. JPNA bu yeni sipariş edilen beş helikopterle birlikte teşkilatın kolluk kuvveti kabiliyetlerini tamamlarken bünyesindeki Airbus filosunu da 30’a çıkarmış olacak.
 
Japonya Airbus Helicopters Genel Müdürü Guillaume Leprince ‘Airbus Helikopterleri, hafif ikiz, orta ve ağır yük helikopterlerimizle Japonya’nın geniş kapsamlı kolluk görevlerini 30 yıldan fazla süredir destekleyerek hizmet vermektedir. NPA’nın bize yıllardır süren güveninden dolayı teşekkür ediyor ve teşkilatını Super Puma helikopterlerimizin yeni müşterisi olarak bünyemize katmaktan mutluluk duyuyoruz. Sadece sayı olarak değil, aynı zamanda menzil ve kapasite bakımından da genişletilmiş bir filo ile yeni helikopterlerin, teşkilatın operasyonlarını güçlendirecek şekilde tam zamanında adrese ulaşacağından kesinlikle eminiz.’ dedi.
 
H135 helikopteri, kompakt yapısı, çevikliği, güvenilirliği ve çok yönlülüğü ile tanınan hafif çift motorlu helikopter segmentinde olağanüstü bir pazar lideridir. Yüksek kullanılabilirliği, kolluk kuvvetleri için güçlü bir özelliktir. Japonya’da H135 operatörleri, Airbus Helikopterlerinin Kobe tabanlı H135 tam uçuş simülatörü merkezinin sunduğu eğitim desteğinden yararlanmaktadır. Bugün Japonya’da 94 adet H135 helikopteri faaliyet göstermektedir. Küresel olarak Airbus, yaklaşık 300 müşteriye 1.375’ten fazla H135 model helikopter teslim etmiş ve 5.4 milyondan fazla uçuş saatine ulaşmıştır.
 
11 tonluk kategorisi ile ikiz türbin helikopter endüstrinin en iyi menzilini, hızını, yükünü ve güvenilirliğini sunan H225, dünya çapında her türlü hava koşulunda 5,7 milyondan fazla uçuş saati gerçekleştiren Airbus Helicopters Super Puma ailesinin en son üyesidir. H225 olağanüstü dayanıklılık ve hızlı seyir hızı sunmakla birlikte farklı rollere uyacak şekilde çeşitli ekipmanlarla donatılabilmektedir. Sadece Japonya’da, Super Puma ailesinden toplam 28 helikopter sivil, parapublic operatörleri ve Japonya Savunma Bakanlığı tarafından çeşitli arama ve kurtarma görevleri, VIP, yangınla mücadele ve ağır yük kaldırma operasyonları için uçmaktadır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika