spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Japon otel devi Okura Kapadokya’ya geldi

Seçtiklerimiz

Son dönemin en hızlı yabancı yatırımcısı olan Japonya’dan bir şirket daha Türkiye’ye geldi. Demirçelikten otomotive, finanstan ulaştırmaya birçok alanda Türkiye’ye gelen Japonlar şimdi de turizme yatırım yapıyor. Ülkenin en büyük turizm şirketlerinden biri olan Okura, Türkiye’ye ilk adımı ise Japon turistlerin en fazla ilgi gösterdiği Kapadokya’dan atma kararı aldı.

Japon zinciri, Hotel Okura Spa&Resort Cappadocia adlı otelini 2017’de açmayı planlıyor. Hotel Okura Yönetim Kurulu Başkanı Toshihiro Ogita, "Türkiye’ye bir ortaklık yaparak girme kararı aldık. Küresel büyümede Türkiye’yi kilit bir ülke olarak görüyoruz. Dünya turizm liginde 6’ncı olan ülkede ilk olarak Ungun Holding ile işbirliği yapacağız" dedi. 

 
130 ODASI OLACAK 

Kapadokya’daki otel hakkında bilgi veren Ogita, "Ultra lüks standartlarda olacak ve 130 odasıyla çalışacak" diye konuştu. Ogita ayrıca İstanbul ve Ankara’da da otel açacaklarını dile getirdi. 1962’de kurulan Japon şirket, Okura’nın yanı sıra Nikko ve JAL City markalarıyla da turizmde faaliyet gösteriyor. Japonya’da 47 oteli bulunan firmanın, yurtdışında ise Çin’den Hollanda’ya farklı ülkelerde 25 oteli var. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika