spot_img
spot_imgspot_img
20.3 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

ITB Turizm Fuarı’nda Türkiye farkı

Seçtiklerimiz

Dünyanın en büyük turizm fuarı ITB, kapılarını açtı. 170 bini aşkın ziyaretçi, 188 ülke ve 10 bin 86 şirketin katılımıyla 6 milyar Euro’luk iş hacmi yaratan fuar, tüm ülkelerin turizm alanında kendini göstermesi için büyük önem taşıyor.

ITB Başkanı David Ruetz küresel turizm sektöründen umutlu konuşuyor:

“Turizm tarihinde ilk defa 2012 yılında, 1 milyar yolcu sınır ötesine geçti, bu çok iyi bir haber. Bu fuarda turizm sektöründe birçok dinamiğin olduğunu görüyoruz.”

Bu yılki fuarda Türkiye 105 stand ve 122 katılımcı ile temsil ediliyor. Turizm Bakanı Ömer Çelik, alternatif turizm seçenekleriyle turizmde gücünü koruyan Türkiye’nin Suriye’deki olaylardan etkilendiğinin altını çiziyor:

“Suriye meselesi Türkiye’ye bir olumsuzluk olarak yansıdığı gibi aynı şekilde Ürdün’ü, Lübnan’ı, Irak’ı ve bütün bir bölgeyi olumsuz etkiliyor, bu da doğal olarak bölge barışını olumsuz olarak etkilediği için turizmi de olumsuz olarak etkiliyor.”

Bacasız sanayi turizm, küresel ekonomik krizden en az etkilenen ve bir çıkış yolu olarak görülen sektörlerden biri. Dünya Ekonomik Forumu’na göre Euro Bölgesi’ndeki mali krize rağmen Avrupa ülkeleri halen turizmde güçlü konumda. Dünyadaki 11 işten biri turizm sektörüne ait.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika