spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

ITB Berlin’de geri sayım başladı

Seçtiklerimiz

Bu yıl ITB Berlin’e 188 ülkeden tam 10 bin 86 şirket katılacak. Fuar alanının 26 holü de tamamen dolmuş durumda. Bu sene fuarın partner ülkesi olan Endonezya ise 120 katılımcıyla Berlin’de.

Messe Berlin CEO’su Dr. Christian Göke ITB Berlin 2013’e dair yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Dünyada bir milyardan fazla kişinin seyahat etmeye başlaması ve internet aracılığıyla seyahat ürünlerinin kolaylıkla ulaşılabilmesi nedeniyle talep ciddi şekilde parçalı hale geldi. İnsanların seyahat motivasyonları ve seyahat ürünleri giderek çeşitleniyor. Sektörümüz daima bilgi ve iş anlamında büyümek zorunda. ITB Berlin’de katılımcılar ve ziyaretçiler dünya seyahat sektörünün dakika dakika nabzını tutabilirler. Gelişmekte olan pazarlar ve niş ürünler hakkında bilgi toplayabilirler.

BLOGGERLAR LİDERLİĞİ ELE ALIYOR

Bu yıl ITB Berlin’e blog yazarları damga vuracak. Uluslararası üne sahip 250 blogger ITB Berlin’de panellere, tartışmalara, atölyelere ve konferanslara katılacaklar. Katılımcılar bloggerlarla buluşup son trendleri ilk elden öğrenme imkanı bulacaklar.

TEKNOLOJİ SEYAHAT SEKTÖRÜNÜ DÖNÜŞTÜRÜYOR

ITB Berlin dünyanın en geniş seyahat teknolojisi ürünleri yelpazesini sunuyor. 25 ülkeden 150 firma turizmcilere sektörün en güncel teknolojik ürünlerini sunacak. Fuarda özellikle IT hizmetleri adına çarpıcı ürünlerin turizmcilerle buluşması bekleniyor. Fuara sosyal medya ağları, mobil çözümler sunan şirketler ve analiz hizmeti veren kuruluşlar da yoğun olarak katılacak.

PEMBE HOL: GEY VE LEZBİYEN TURİZMİ

Dört yıldır ITB Berlin’de gey ve lezbiyen turizmine dair hizmet veren şirketler kendilerine ait bir bölümde fuara katılıyorlar. Uluslararası Gey ve Lezbiyen Turizmi Birliği (IGLTA) ve birçok katılımcı holde yerini aldı. Özellikle Viyana, Prag, Tel Aviv, Arjantin, Bulgaristan, Florida, Kanarya Adaları, Yunanistan, Hindistan, Tayland ve Güney Kıbrıs bu segmente ciddi önem veren destinasyonlar olacak.    

MACERA VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VAZGEÇİLMEZ

Macera turizmi ve sürdürülebilir turizme ayrılan özel hol de bu sene onuncu yılını kutluyor. Bu yılın ana temaları ‘Dünyanın Sulak Alanları ve Doğal Parklar – Dünya Mirası Yönetimi – Yerel Toplulukların Yaşatılması’.

ASYA, GÜNEY AMERİKA VE ARAP ÜLKELERİNDEN YOĞUN TALEP

ITB Berlin bu sene Asya, Güney Amerika ve Arap ülkelerinden yoğun katılımla geçecek. Endonezya’nın fuarın partner ülkesi olması bir yana Filipinler, Tayvan, Çin, Nepal, Butan, Kuzey Kore, Güney Sudan, Mısır, Ürdün, İsrail, Fas, Tunus ve Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Libya ve Irak  öne çıkan ülkeler. Güney Amerika’dan fuara katılmayan ülke ise yok.

KONGRENİN KONUSU ‘MÜSLÜMAN TURİZMİ’

Her yıl fuarla beraber organize edilen ITB Berlin Kongresi türünün dünyadaki en büyük örneği haline geldi. Bu yıl kongrede 200’den fazla oturumda 420 konuşmacı konuşacak. Bu senenin öne çıkan tartışma konusu ‘Müslüman turizmi’. Azerbaycan kongrenin partner ülkesi. 
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika