spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

İstifa eden pilot sayısı kaç?

Seçtiklerimiz

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a, “Ocak 2011 tarihinden itibaren özellikle Kara ve Hava Kuvvetlerinden emeklilik ve istifa yoluyla ayrılan pilotların sayısı nedir?” diye sordu.

Düzgün, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

“Ocak 2011 tarihinden itibaren özellikle Kara ve Hava Kuvvetlerinden emeklilik ve istifa yoluyla ayrılan pilotların sayısı nedir?

Kullanımda olan uçak ve helikopter sayısı dikkate alındığında, NATO ve milli standartlara göre TSK’da şu anda yeterli sayıda pilot var mıdır? Mevcut sayının olması gerekene oranı nedir?

Özellikle TSK’da mecburi hizmetin 10 yıla inmesi de dikkate alınarak 2013 yılı içinde ayrılması beklenen pilot sayısı nedir?

2012 yılı içinde ayrılmak için müracaatta bulunmuş olup da vesaire sebeplerle bu talebi kabul edilmediğinden göreve devam eden pilot sayısı nedir?

Nakliye uçakları ve helikopterlerde görev yapan pilotlar öncelikli olmak üzere, mevcut pilotların ve özellikle uçak komutanlarının 5 yıl öncesine göre uçuş yılı ortalamaları nedir?

Yine aynı pilotların üzerindeki uçuş yükü nedir? Savaş durumu yokken, yani barış zamanında pilotlar üzerindeki yıllık uçuş oranı ne olmalıdır ve durum nedir?

Son iki ay içinde 150 TSK personelinin, ağırlıkla da Hava Kuvvetlerinden olmak üzere ‘disiplinsizlik/ahlaksızlık’ gerekçesiyle meslekten atıldığı, bunlardan birisinin de intihar eden Ütğm. Nazlı Danışoğlu olduğuna dair haberler basında yer almaktadır. Buna göre, son dört ay içinde (Ekim, Kasım, Aralık 2012 ve Ocak 2013) TSK ile disiplin nedeniyle ilişiği kesilen subay astsubay sayısı ve bunların kuvvetlere dağılımı nedir?”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika