spot_img
spot_imgspot_img
18.5 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

İşten atılan THY personeline siyasi destek

Seçtiklerimiz

Havacılık sektöründe grev hakkının yasaklanmaması amacıyla Atatürk Havalimanı’nda basın açıklaması yapan veya bu açıklamayı izleyenlerin içinde yer aldığı 305 kişinin THY tarafından işten atılması üzerine kurulan 29 Mayıs Birliği bugün TBMM’de temaslarda bulundu.

29 Mayıs Birliği adına Ankara’ya gelen bir grup THY mağduru çalışan, öğlen saatlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüştü. Olumlu bir havada geçen görüşmede Bakan Çelik’in bir kez daha THY yönetimi ile aracılık yapacağını belirttiği öğrenildi.

29 Mayıs Birliği temsilcileri Çalışma Bakanı Çelik’ten sonra CHP ve BDP Grup başkan vekilleri ile birer görüşme yaptı.

TBMM’de Umut Oran’la görüştüler

29 Mayıs Birliği, THY’nin işten çıkartma süreci ve kurumda yöneticilerin karıştığı usulsüzlükleri ısrarlı biçimde takip ederek Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ile de görüştüler.

TBMM’de gerçekleşen görüşmede 29 Mayıs Birliği adına konuşan Selçuk Arıkan, desteğinden dolayı Oran’a teşekkür ederken, "Biz bir komisyonun kurularak bu süreçte yaşananların araştırılmasını gerçeğin ortaya konulmasını istiyoruz. Açıklamayı dinleyip eve dönüp üniformasına giyip uçuşa giden arkadaşlarımız da hiç açıklamayı izlemeyen dinlemeyen arkadaşlarımız da işten çıkarıldı. Bizler ülkesini, çalıştığı kurumu seven insanlarız.

Herhangi bir parti taraftarı değiliz, yalnız kaldık desteklenmedik. Oldu bittiye getirilmemeli bu olay. Öncelikle işe iade edilmeliyiz. Nasıl olsa mahkeme sürecine başlandı, bu arada çalışalım THY’nin uçuşları aksamasın, güvenlik zafiyeti yaşanmasın. Mahkemeden olumsuz karar çıkarsa nasıl olsa ilişiğimiz kesilecek" talebinde bulundu.

Oran: Her zaman yanınızdayım

Oran ise "Her zaman mağdur olan THY çalışanlarının yanındayım. İlgili bakanlarla Türk-İş ile Başbakanla görüşmelisiniz, görüşme konusunda da, işe iadeniz konusunda olumlu sonuç için de her zaman elimden geleni yapmaya hazırım. THY Bizim bir büyük milli markamız gurur duyuyoruz. Ama THY yönetiminin bireysel hatalarından kaynaklanan usulsüzlüklerini de görmezden gelemeyiz, parlamento zemininde onların hesabını sormak da bir milletvekili olarak benim görevim" dedi.

‘Mağduriyetin takipçisi olacağız’

29 Mayıs Birliği temsilcilerinin bir sonraki görüşmeyi ise BDP grup başkan vekili Hasip Kaplan ile yaptı. İşçilerin yaşadıklarını dinleyen Hasip Kaplan, "Biz de siyasi olarak sizlerin yanınızdayız. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor.

Hem grev hakkınızdan oldunuz, hem de işsiz kaldınız" dedi. Kaplan, ilgili bakanlarla bizzat görüşerek, işten çıkartılan işçilerin yeniden işe başlamaları için elinden gelen gayreti göstereceğini vurgulayarak, "Hem dünyanın 16. büyük ekonomisi olacağız hem de hak arayanları cezalandıracağız.

12 Eylül dönemi sıkıyönetim uygulamaları ile karşı karşıyayız. Sendikal hakların kullanılmasının suç sayıldığı bir ülkedeyiz" ifadelerini kullandı. Kaplan, bu konuda hükümeti merhamete değil, adalete davet ettiklerini belirterek, "Grubumuz adına bu mağduriyetin önünde duracağız, takipçisi olacağız" dedi.

MHP ile de görüşülecek

29 Mayıs Birliği üyeleri daha sonra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ı ziyarete gitti. Vural genel kurulda olduğu için danışmanıyla görüşüp, hazırladıkları dosyayı ilettiler.

Genel Kurul arasında işçileri arayan Vural, konunun takipçisi olacaklarını ve görüşmeye hazır olduklarını iletti. 29 Mayıs Birliği üyeleri  MHP ile en kısa zamanda  yüz yüze görüşmek üzere söz alarak TBMM’den ayrıldı. 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika