spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

İşte O Tarihi Basın Açıklaması

Seçtiklerimiz

10 EKİM 2018 TARİHLİ BASIN AÇIKLAMASI

Türk Hava Kurumu borç batağındadır ve Türk bankaları nezdinde itibarı sıfırdır. Kurum borçları mevcut yönetim döneminde katlanarak artmıştır. Özellikle döviz cinsinden yapılandırılan mevcut krediler ve çekilen yeni krediler kurumu işin içinden çıkılamaz bir hala sokmuştur.

Kurum bütçesi gayrimenkul satışı üzerine kurulmuştur. Gelir getirici faaliyet çeşitlendirmesi yoktur. Şuan içerisinde bulunduğumuz otelin öyle bir anlamı var ki, tahmin bile edemezsiniz. Evet bu otel öz be öz Türk Hava Kurumu’nun malı ve mevcut yönetim bu güzide oteli de yurtdışı sermaye sahiplerine peşkeş çekmeye çalışmakta, satışına yönelik planlamaları yapmaktadır.

Türk Hava Kurumu, İktisadi İşletmesi, Vakfı, Vakfa bağlı ticari kuruluşları ve Üniversitesi şuan yönetilememenin etkisiyle çok ciddi zarar etmekte ve bu zarar gün geçtikte katlanarak artmaktadır. Kimse bu gidişata dur diyememektedir.

Özellikle Sağlık Bakanlığına verilen ambulans helikopter ve Orman Genel Müdürlüğüne verilen yangın söndürme uçağı hizmetlerinde Kurum ciddi kayıplar ve zararlar etmektedir. Üstüne üstlük tecrübeli uçucu personelin ilişiği kesilerek süreç ilerleyemez bir hale getirilmiştir.

Mevcut genel başkanın seçildiği büyük genel kuruldaki vaatleri:

1) Şube kapatmayacağız: 75 şube kapatılmıştır.

2) Kimseyi işten çıkarmayacağız: Yüzlerce yetkin ve kalifiye personel işten atılmıştır.

3) Gayrimenkul satmayacağız: Onlarca kira geliri getiren değerli iş merkezleri ve iş yerleri satılmıştır.

Mevcut Genel Başkan ve Genel Sekreter adeta korku imparatorluğu kurmuştur. Kendilerine biat etmeyen şubeleri tek bir kararla anında kapatmaktalar ve yerine kendi adamlarıyla yeniden şubeyi açmaktadırlar.

Mevcut Genel Başkan Kürşat Atılgan çok karanlık bir şahsiyettir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde evinin üzerinden uçurulan ve cami minaresine çarpan jetlerin kol lideridir. O dönemki savunması ise karşısına çıkan leylekten kaçtığı yönündedir. O dönemde bizzat Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla açılan soruşturmadan dönemin Ankara Adliyesi FETÖ imamı Mustafa Bilgili tarafından aklanmıştır.

Kürşat Atılgan, 15 Temmuz 2016 hain FETÖ/PDY darbe girişiminin bir numaralı askeri sanığı Akın Öztürk’ün en yakın arkadaşıdır. Kürşat Atılgan hakkında açılan Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda açılan savcılık soruşturmasında tam 15 farklı şahit Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde FETÖ/PDY iltisakına yönelik ifade vermiştir. Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde darbe girişimine 1 hafta kala “aydınlık günlere az kaldı, Akın Paşa bizi kurtaracak” şeklinde atılan naralara şahit ifadelerinden ulaşmak mümkündür. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasına ait dosya numarası 2016/110338’dir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın “15 Temmuz gecesi yurtdışına kaçanlardan bunun hesabını soracağım” demesine rağmen en kanlı çatışmaların yaşandığı gece Japonya’ya giden ve darbe girişimi bastırılıncaya kadar yurtdışından dönmeyen Kürşat Atılgan hakkında en ufak bir girişimde dahi bulunulmamıştır.

15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımıza kaldığı Marmaris’teki otelde suikast girişimi tezgahlayan timin başındaki eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Akıncı davasında mevcut Genel Başkan Kürşat Atılgan’ın Türk Hava Kurumu’nun başına getirilmesinin bizzat darbeci Akın Öztürk’ün projesi olduğunu itiraf etmiştir.

Ben ve değerli ekibim bu gidişata dur demek için, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimselere yedirmemek için genel başkanlığa adaylığımı koydum. Ancak mevcut Genel Başkan Kürşat Atılgan beni karşısına rakip olarak almayı dahi göze alamamıştır. Genel Sekreteri Salim Kaya ve Teşkilat Müdürü Ozan Şanver ile birlikte türlü oyunlar ve usulsüzlüklerle bizleri seçim sürecinden diskalifiye etmeye çalışmaktadır. Bu yapılan suçtur, haklarında adli tahkikat başlatılacak ve cezalarını çekeceklerdir. Türkiye, muz cumhuriyeti değildir; sizler de kendinizi derebeyi gibi göremezsiniz.

Genel Kurul öncesi seçime katılacak delegelere gönderilen finansal raporlar kitapçığı tam bir fiyaskodur. Tamamı hatalı veya manipüle edilmiş verilerle doldurulmuştur, amaç delegeyi yanıltmaktır. Buna izin verilmemelidir.

Türk Hava Kurumu’nun mevcut genel başkan ve yönetimiyle bir dönem daha dayanma takati kalmamıştır. Resmen iflas etmiştir. Hiçbir proje üretemeyen, hiçbir faaliyet geliri elde edemeyen, sadece borç yapan ve yaptığı borca karşılık gayrimenkul satan bir mekanizma haline dönüşmüştür. Bu gayrimenkullerin tamamı havacılık sevdalısı kişilerin vefatından önce bağışladıklarıdır. Kurum, hepimizin bir şekilde dâhil olduğu fitre-zekat zarflarından elde edilen gelirlerle desteklenerek ihtiyaçlarını gidermiştir. Şimdilerde bu bağışlar amacına hizmet etmemektedir. Birilerinin maaş ve keyfi harcama kalemi olarak cebine girmektedir.

Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Meclis Başkanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza sesleniyorum. Artık birileri bu gidişata dur desin. Birileri bu Türk Hava Kurumu’nda yapılan hukuksuzlukları, usulsüzlükleri, kanun tanımazlıkları durdursun. Ben Erdal Dursun olarak Genel Başkanlığa adaylığımı koyduğum günden beri müfterilerin türlü oyunlara maruz kaldım. Tabiri caizse kural kaide tanımaz mafya kılıklı çetelerin kıskacında kaldım. Hesap sormak isteyen bizlerin hakları gasp ediliyor ve Türk Hava Kurumu’nun dernek statüsünde olmasından dolayı Ankara Valiliği sadece seyrediyor. Tenezzül edip herhangi bir önlem almıyor, sadece izlemekle yetiniyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika