spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

İstanbul’a 4 boyutlu helikopter turu

Seçtiklerimiz

İstanbul’u helikopterle gezecek kadar parası olmayanlar için Avrupa’nın en yüksek gökdeleni Sapphire’in terasına kurulan 4 boyutlu helikopter turu gerçeğini aratmıyor…

 

Megakentin, mega yapısı Sapphire’in manzarası görenleri adeta büyülüyor. Avrupa’nın en yüksek binasında 5.5 ay önce açılan ‘Sky Ride’ sanal helikopter turu da gerçeğini aratmıyor. Uçmaktan korkanlar ve helikopter turuna çıkacak parayı bulamayanlar için Sky Ride, keyifli bir haftasonu seçeneği sunuyor. 10 dakikalık simülasyon için öğrencilerden 12, yetişkinlerden 25 lira alınıyor. Sanal uçuş sayesinde Sultanahmet, Galata Kulesi, Topkapı Sarayı ve Ayasofya gibi tarihi yapılar havadan geziliyor.

Eşsiz manzara keyfinin ardından Fatih Kacır tarafından işletilen SkyRide helikopter simülasyonunda soluğu alıyoruz. Sanal bile olsa uçma korkusu bir şekilde içimize yerleşiyor. Fatih Bey’in 10 dakika süren ikna çabası sonuç veriyor ve 22 kişilik simülasyon kabinindeki yerimizi alıyoruz. 

 
 
“Gerçeğinden farkı yok”
 
4 Boyutlu görüntüler neredeyse gerçek! Kabin koltukları iniş, kalkış ve dönüşlerde hareket ederek yürekleri hoplatıyor. Bulutların içinden geçerken kabinin içi beyaz bir havayla kaplanıyor. Sanal uçuş sırasında yağmura da yakalanıyoruz. Bu sırada üzerimize birkaç damla su düşüyor.
 
Boğaz Köprüsü, Ayasofya ve Galata Kulesi’nin üstünde dolanırken İstanbul’un büyüsüne kapılmamak imkansız. 
 
Fantastik yolculuğun adreslerinden biri de Yerebatan Sarnıcı. Simülasyon o kadar gerçek ki biran ayaklarımıza balıkların değdiğini hissediyoruz. Kabinden zaman zaman çığlıklar yükseliyor. Yerebatan dehlizlerin geçerken çarpan yarasalar korku dozunu katlıyor. 
 
Fatih Kacır, Sapphire’in terasını haftasonları bin kişinin ziyaret ettiğini belirtiyor ve ekliyor: “5 Mart’ta faaliyete başladık. 5.5 ayda 100 bin kişi Sky Ride’a bindi. 150 bin insan terası ziyaret etti. Müşteriler için kafe, fotoğraf çekimi ve hediyelik eşya satışı hizmetleri sunuyoruz. Sky Ride’ın maliyeti 1 milyon lira. İstanbul’un panaromik çekimleri Alman ekip tarafından gerçekleştirildi.
 
İstanbul’a 4 boyutlu helikopter turu
 
25 lirayı veren İstanbul’u oturduğu yerden baştan aşağı dolaşıyor. Dört boyutlu gösteriye katılanlar sanki gerçekten helikopterdeymiş gibi turu yaşıyorlar. Tura ilgi de büyük. Bugüne kadar 100 bin kişi 10 dakika süren tura katıldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika