spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

İstanbul 3. havalimanıyla 23 milyon turisti yakalar

Seçtiklerimiz

Günde 1000 uçağın iniş kalkış yaptığı İstanbul bu yıl 11.6 milyon yabancı turisti ağırlayarak Londra ve Paris’in ardından Avrupa’da en çok turist çeken 3’üncü şehir olacak. İhale aşamasına gelen 3’üncü havalimanının faaliyete geçtiğinde ise İstanbul’a gelen yabancı turist sayısı 23 milyona ulaşacak. Frankfurt gibi bir aktarma merkezi olan İstanbul, 100 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak.

MasterCard’ın araştırmasına göre 2012’de Avrupa’da en çok turist çeken üç şehir sırasıyla Londra, Paris ve İstanbul olacak. Araştırmaya göre Londra’ya 16.9, Paris’e 16 ve İstanbul’a 11.6 milyon yabancı turist gelecek.

Aynı araştırmaya göre dünyadaki sıralama ise Londra, Paris, Bangkok (12.2 milyon), Singapur (11.8 milyon) ve İstanbul şeklinde olacak.

Araştırma sonuçlarına göre dünyanın önemli merkezlerinden New York 7.6 milyon yabancı turistle 131’inci sırada, Amsterdam 6.9 milyon turistle 171’inci sırada yer alıyor.

Hong Kong, Madrid, Dubai, Roma, New York, Şangay, Barselona, Amsterdam ve Viyana’yı geride bırakan İstanbul, 3’üncü havalimanının etkisiyle Londra ve Paris’in tahtını sallayacak.

Günde 1000 uçak

Tarihi, kültürü, konumu ve eğlence hayatıyla dünya turizminde öne çıkan İstanbul’a uzun bir süredir iki havalimanı yetmiyor. Atatürk Havalimanı’na her gün 1000’den fazla uçak inip kalkıyor. 6 Temmuz’da tüm zamanların rekorunu kıran havalimanına 562 uçak iniş, 557 uçak kalkış yaptı. Bir günde 1119 uçakla havalimanından 124 bin yolcu geçti.

Başaran Ulusoy Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı 3’üncü de yetmez, 4’üncü yapılmalı

İstanbul 23 milyon yabancı turist hedefliyor. Yolcu trafiği 100 milyonu aşacacak. Yatak sayısı 250 bine ulaşacak. Bu hedeflerin yakalanması için üçüncü havalimanının bir an önce yapılması şart. Günübirlik yolcular İstanbul’u layıkıyle göremiyor. Ulaşımda entegrasyon sağlanarak transit yolcuların İstanbul’u görmesi sağlanması. Hatta İstanbul’a 3’üncü havalimanı da yetmeyecek, 4’üncü havalimanı şart. Anadolu yakasında ikinci havalimanı için şimdiden hazırlıklara başlanmalı.

İskender Çayla Retur Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul bölgenİn Frankfurt’u oldu

İstanbul’a 3’üncü havalimanı şart. Bu yatırımları, 10 yıl sonrasını düşünerek yapmak lazım. İhtiyaç olduğunda iki günde yapılacak iş değil. İstanbul’daki  havalimanları çevresindeki illere de hitap ediyor. Ayrıca yakın ülkeler için de bir transfer merkezi oldu. Balkanlar, Orta Asya ve Afrika ülkelerinden yolcular İstanbul’a, gelip, buradan diğer yerlere uçuyor. Bir zamanlar bizim için Frankfurt neyse, İstanbul bölgenin Frankfurt’u oldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika