spot_img
spot_imgspot_img
19 C
İstanbul
Çarşamba, 17 Nisan 2024

İşsiz kalan güvenlikçilere sendika desteği

Seçtiklerimiz

Milas- Bodrum Havalimanı’nda Modern Kimya Ltd. Şti’de temizlik işçisi olarak çalışan 45 işçinin görevine son verildi. İşten çıkarılanlar bugün saat 15.00’de Atatürk Anıtı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. İşçiler adına söz alarak yaşananlar hakkında bilgi aktaran 35 yaşındaki Sevinç Aydın , şunları söyledi:

"Bizler Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nde faaliyet gösteren Modern Kimya Limited Şirketi bünyesinde çalışan işçileriz. DHMİ’nin almış olduğu bir karar doğrultusunda şirket bünyesinde çalışan 45 kişiye çıkış verilerek, personel sayısının 120’den 75’e düşürüleceği söylendi. Fakat şirket müdürümüz toplantı yapıldığında 45 kişinin çıkarılması için hiçbir neden olmadığını söyledi. Çıkışları kabul etmediğimiz takdirde bizleri Ankara ve Kütahya Çocuk Esirgeme Kurumları’na gönderebileceklerini ifade ettiler. 10 gün içerisinde de ya işten çıkarılmayı ya da tayin edilmeyi kabul etmezsek hiçbir şekilde tazminat hakkımızın da olmayacağını dile getirdiler."

İşten çıkarılma nedenlerinin açıklanmasını istediklerini dile getiren Aydın, "DHMİ’nin toplantı salonunda yapılan konuşmalarda işten çıkarılan 45 kişinin isimlerinin AKP Milas binasında belirlendiği iddia edildi. Hepimizin çoluğu çocuğu var. Tek maaşla evini geçindiren, işine güvenip kredi çeken arkadaşlarımız var. Bizler sadece hakkımızı arıyoruz. Tazminatımızı da istiyoruz. Hepimize tayin gösterildi. Hiçbirimiz de kabul etmedik. 31 Aralık yaka kartlarımız zorla elimizden alındı" dedi.

İşten çıkarılmalarına rağmen kendilerine hiçbir resmi evrak verilmediğini ifade eden Haydar Erol ise "Bizlere işten çıktınız diyorlar ama çıkışlarımızı gerekli yerlere henüz bildirmiş değiller. Elimizde hiçbir resmi evrak olmadığı için ne maaş alabiliyoruz, ne de işsizlik maaşına başvuruda bulunabiliyoruz. Şirket yetkilileri bizlere çıkışları DHMİ ile AKP İlçe teşkilatının yaptığını söyledi. Bizlere de hiçbir şekilde yazılı evrak vermediler" diye konuştu.

Basın açıklamasına iki yaşındaki oğlu Halil Efe Güçlü ile birlikte katılan Meryem Güçlü ise "Benim çocuğum ne yiyip ne içecek? Hiçkimseye bir şey sormadan işten çıkarıyorlar. İçerde maaşımız var onu bile vermediler" dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika