spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

İsrail’in Yeni Havalimanı İçin İtiraz

Seçtiklerimiz

İsrail’in Ürdün sınırına yakın bir noktada inşa ettiği yeni havalimanı Amman yönetiminin tepki göstermesine neden oldu.

Ürdün Hükümet Sözcüsü olarak görev yapan Cumane Guneymat, başkent Amman’da organize ettiği basın toplantısında, İsrail’in güneyinde bulunan Eilat kentine yaklaşık 18 kilometre uzaklıkta bulunan havalimanının faaliyete geçmesinin Ürdün hava sahası ve toprak egemenliğine saygısızlık olacağını söyledi.

Komşu ülkeler ile uzlaşmaya varılmadan bahsi geçen havalimanının çalışmasına karşı olduklarını ifade eden Guneymat, konuyla ilgili baskı kurmaya devam edeceklerini açıkladı. İsrail’in geçtiğimiz pazartesi günü açılışını yaptığı Eilat yakınında bulunan Ramon Havalimanı, Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion’dan sonra ülkedeki ikinci uluslararası havalimanı özelliğini taşıyor.

Ürdün’ün yerel televizyon kanalında geçen hafta yayımlanan haberde, sınıra yakın inşa edilen havalimanıyla ilgili olarak Ürdün’ün uluslararası makamlara itirazda bulunduğunu ifade etmişti.

Haberin kaynağı olan hükümet yetkilisi, yapılan itirazın havalimanının konumunun uluslararası standartlara uygun olmaması gerekçesiyle yapıldığı belirtildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika