spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

İSG’den kalkan uçakta tehlike yaşandı

Seçtiklerimiz

İniş takımları açılmayan Yak-42 tipi uçak 4 saat sonra Krasnodar’a indi.Kırım Haber Ajansı’nın derlediği habere göre, olay 30 Nisan’da yaşandı.
 
Akmescit -İstanbul-Akmescit charter seferi yapan Grozni Avia’ya ait YAK-42 tipi yolcu uçağı uçak Sabiha Gökçen Havalimanından yaklaşık 5,5 saat gecikmeyle havalandı.
 
Havalandıktan sonra iniş takımlarındaki arıza nedeniyle Akmescit yerine Krasnodar’a 4 saat sonra inebildi.
 
YAK-42, 500 metre yükseklikte 45 dakika uçmuş
 
Uçaktaki yolculardan biri de, Mersinli işadamlarından MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz’di. Deniz, kişisel facebook sayfasında yaptığı açıklamada,” Serüven devam ediyor. Önemli bir neden olacak ki Uçağımız yaklaşık 45 dakika yere 500 metre yüksekten paralel uçtuktan sonra tam inecekken tekrar havalandı. 1 saat 15 dakikalık uçuş yerine 4 saatlik bir uçuştan sonra gün doğumunda bizleri Simferopol yerine Krasnodara indirdi. Sahiplenen de yok. Hava Alanında başıboş dolaşıyoruz. Urfalının dediği gibi belki hayrımızadır.”dedikten sonra şöyle devam etti. “Allah dünkü yolculuğumuzda bizleri korumuş. Öğrendik ki uçağın kanat takımı kilitlenmiş. Bu yüzden uçak 3 aaat 45 dakika fazladan tur attı. Kendiliğinden açılana kadar dolanmış. Bu gün farklı bir uçakla taşıdılar. Nihayet 24 saat sonra Simferopol’a inip otelimize yerleştik. Dünya varmış. Çok şükür sağlıklı bitti.” ifadesini kullandı.
 
Faciadan dönülmesi SAFA denetimlerini akla getirdi
 
Yaşlı uçakların bakım ve uçuşa elverişlilik denetimleri büyük önem taşıyor. Yabancı havayolu işletmelerine ait uçaklar zaman zaman Türkiye tarafından da denetleniyor.
 
Uçuşa uygun olmayan uçakların uçuşları engelleniyor ve eksikliklerini tamamlamadan kalkışlarına izin verilmiyor.
 
Grozni Avia’nın uçaklarına da Türk yetkililerce SAFA denetimleri yapılıyor mu?
 
Avrupa ülkeleri arasında en fazla Yabancı Hava Aracı Emniyet Denetimi (SAFA) yapan ülkelerden biri olan Türkiye, denetimlerde, bakım ve uçuşa elverişlilik denetimlerinden farklı olarak hava araçlarının uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği konusunda uluslararası gereklilikleri yerine getirip getirmediğine inceliyor.
 
Denetlemelerde, uçağın fiziksel durumu, kokpit ve kabinde uyulması gereken gerekliliklerin kontrol edildiği denetimlerde, uçakla seyahat esnasında yolcuların uçuş güvenliğini sağlayacak kuralların en üst düzeyde uygulanması amaçlanıyor.
 
Grozni Avia uçaklarının bakın ve yaş sorunu geçtiğimiz Temmuz ayında tartışma konusu olmuştu.
 
Groznıy Avia havayolu şirketinin satış müdürü Sergey Petrov, Akmescit’te yaptığı açıklamada, “Şirketimiz Rusya’da üretilen Yak-42 uçaklarını kullanıyor. Yaptırımların uygulanabileceğine dair uyarılar bizi etkilemez. Birçok kişi uçağın yaşından korkuyor. Uçak 20 yaşında, fakat ömrün yarısını bile tüketmedi, bence uçak için normal bir yaş” demişti.
 
KIRIM’IN HAVA SAHASI UÇUŞLARA KAPALI
 
Avrupa Hava Seyrüseferi Güvenliği Örgütü (EUROCONTROL), ICAO’nun uluslararası sivil havacılık sözleşmesine uyarak Ukrayna hava sahasının herhangi bir bölgesinde Ukrayna yönetimi tarafından yayınlanmamış tek taraflı hava seyrüsefer hizmeti deklarasyonlarını tanımayacağını duyurmuştu.
 
EUROCONTROL, Akmescit ve Sivastopol uçuşları diğer yeni bir duyuru yapılana kadar yasak olduğunu yayınladı ve Uluslararası havacılık örgütü (ICAO) Ukrayna’nın talebi üzerine Kırım üzerindeki hava sahasını uçuşa kapalı tutmaya devam ediyor.
 
Ukrayna neden sessiz ve nötr kalıyor?
 
Ukrayna Hükümetinin, Grozni Avia’nın ardı ardına tarifeli seferler gibi sürdürdüğü uçuşlara uluslararası alanda sessiz ve ‘nötr’ kalmasına bir anlam verilemediğini bildiren bir yetkili, “Şayet o uçak bir kaza yapsaydı, o zaman yaşanabilecek yaralanma ve yolcu ölümleri halinde, uluslararası alanda Ukrayna’nın sorumluluğunun sıkı bir şekilde sorgulanabileceğini” belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika