spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

ISG’den çifte başarı…

Seçtiklerimiz

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, dünyanın en büyük havacılık  haber  ve analiz sitesi  anna.aero  tarafından, 31 yeni destinasyonu portföyüne eklemesi sebebiyle “Avrupa’nın En Fazla Yeni Destinasyona Sahip Havalimanı” ödülüne layık görüldü. Site ayrıca Ağustos 2012- Ağustos 2013 dönemindeki havayolu tahmini verilerini baz alarak, Sabiha Gökçen’i en hızlı büyüyen havalimanı seçti…
 
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, yaptığı haber ve analizler ile dünyada havacılık sektörünün nabzını tutan anna.aero sitesi  tarafından; yurtiçinde ve yurtdışında toplam 31 yeni uçuş noktasını destinasyon ağına eklemesi nedeniyle “Avrupa’nın En Fazla Yeni Destinasyona Sahip Havalimanı” kategorisinde birinci seçildi. İstanbul Sabiha Gökçen’den halen 47 havayolu tarafından 90 dış hat, 33 iç hat olmak üzere dünyada toplam 123 noktaya uçuş gerçekleştiriliyor. Öte yandan anna.aero, havayollarının açıkladığı tarifelere göre yaptığı analiz sonucunda Ağustos 2013 tahmini ve Ağustos 2012 gerçekleşen verilerini baz alarak, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslarararası Havalimanı’nı Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı olarak gösterdi.
 
Sabiha Gökçen Havalimanı; yine anna.aero sitesi tarafından, 2009 yılında yüzde 48’lik artış oranıyla, 2010 yılında da yüzde 75’lik artışla üst üste iki yıl Avrupa’da yolcu trafiğini en fazla artıran havalimanı seçilmişti.  İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı; 2012 yılsonu itibariyle, 14.9 milyon yolcuya hizmet verdi. Yüzde 95.6’lık rötarsız uçuş rakamına sahip Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan, bilindiği gibi son olarak Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi THY 31 Mart itibariyle toplam 13 yurtdışı noktasına uçuşlarını başlatmıştı. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika